Terug

Dit land hoopt de grenzen weer te openen… in 2022!

Het minste wat we kunnen zeggen is dat de overheid een voorzichtige aanpak hanteert… Pech voor toeristen!

De Nieuw-Zeelandse eerste minister Jacinda Ardern heeft aangekondigd dat ze hoopt de archipel progressief weer te kunnen openen in 2022. Ze vertelde daarbij dat de veranderingen “voorzichtig” zullen gebeuren om te vermijden dat varianten van het coronavirus de weg naar het land vinden, waar al maanden geen lokale besmetting meer werd geregistreerd en waar het normale leven weer bijna is teruggekeerd. “Door te snel te gaan, kunnen we in dezelfde situatie terechtkomen die heel wat landen nu kennen”, onderstreepte ze.

 Hoewel sommigen deze aanpak misschien te voorzichtig vinden, moeten we eraan toevoegen dat de eerste minister geprezen werd voor het efficiënte beheer van de epidemie: tot op heden telt het land 26 doden op een populatie van 5 miljoen inwoners. Door de grenzen te vlug te openen, stelt het land zich bloot aan grote risico’s: de vaccinatiecampagne komt moeizaam op gang. Momenteel is maar 20% van de bevolking volledig gevaccineerd.

 

Naar Nieuw-Zeeland reizen…

Voorlopig blijven de grenzen van het land gesloten voor niet-essentiële reizen. “Ons ultieme doel is om tot een toegang zonder quarantaine te komen voor gevaccineerde reizigers”, verklaarde mevrouw Ardern, zonder exacte data te geven.