Terug

Dit land zal bijna alle beperkingen opheffen vanaf eind september!

Afgezien van enkele hygiënemaatregelen en social distancing zullen de inwoners van dit land hun volledige vrijheid terugkrijgen!

Dankzij de goede voortgang van de vaccinatiecampagne en de goede gezondheidssituatie zal Zweden bijna alle Covid-maatregelen opheffen op 29 september. Na die datum blijven nog enkele algemene gezondheidsmaatregelen en de social distancing op openbare plaatsen gelden, ook al overweegt de overheid de lancering van een vaccinatiepas voor grote evenementen.

Ons doel is altijd geweest om de maatregelen op te heffen zodra dat mogelijk is”, bevestigde minister van gezondheid Lena Hallengren tijdens een persconferentie. Het noordelijke land onderscheidde zich tijdens de crisis door geen lockdown in te voeren, maar riep wel op tot maximaal telewerken, zette een maximale capaciteit op bijeenkomsten, het aantal personen aan tafel in restaurants en bars en hun openingsuren. Sommige van die regels zijn nog steeds van kracht.

De progressieve annulatie van die maatregelen werd gepland in mei in het kader van een vijfstappenplan, waarvan de vierde stap eind september uitgevoerd wordt.