Dit “ongewone” restaurant in Singapore is een hype!

Hoe krijg je geld in het laatje wanneer je aan het hoofd staat van een luchtvaartmaatschappij? In tijden van reisbeperkingen komen de gekste ideeën naar boven, zoals vluchten naar nergens. Maar het aanbod van Singapore Airlines is een stuk origineler… en kent een razend succes!

Een vlucht naar nergens organiseren? De luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines (SIA) heeft een tijd aan deze optie gedacht, maar heeft het idee laten varen ten voordele van een commercieel aanbod met een beperktere impact op het milieu. Wie met nostalgie terugdenkt aan vliegreizen, kan zichzelf trakteren op een maaltijd aan boord van een A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, en dat voor 642 Singapore dollars (zo’n 400 euro). 

Deze A380 die ingericht is als tijdelijk restaurant, kent een groot succes: 900 zetels werden gereserveerd in minder dan dan een half uur, schrijft de plaatselijke krant Straits Times! Door deze ‘uitzonderlijke vraag’ geeft de luchtvaartmaatschappij aan dat ze het aanbod nog gaat uitbreiden met twee extra dagen voor de lunch en het diner. Het duurste ticket biedt een viergangenmenu in first class, terwijl het minst dure 53 Singapore dollar kost (33 euro) in economy. Om de social distancing te respecteren, blijft de helft van de zetels in het vliegtuig leef. Voor wie wil reizen zonder zijn huiskamer te verlaten, levert Singapore Airlines ook maaltijden aan huis


"