Terug

Dit riskeer je als je in Duitsland meer dan 130 kilometer per uur rijdt

Men zegt wel eens dat er op de autosnelwegen in Duitsland geen snelheidsbeperkingen zijn. Maar loop je enig risico als je op die plaatsen meer dan 130 kilometer per uur rijdt?

© Pixabay

Op je weg van of naar je vakantiebestemming kan het gebeuren dat je door Duitsland rijdt. Voor sommige bestuurders die graag ‘de gaspedaal eens wat dieper induwen’ is dat het moment om wat sneller te rijden. Loop je dan enig risico?

 

Aanbevolen snelheid

Op de autosnelwegen in Duitsland is 130 km per uur eigenlijk de aanbevolen maximale snelheid. Je bent echter niet verplicht om je aan dat maximum te houden. Dat betekent dan ook dat je perfect 150, 180 of zelfs meer dan 200 kilometer per uur mag rijden. Als je die snelheden met je wagen ontwikkelt zal je daar dus geen boete voor krijgen.

 

Tenzij beperkingen

Op heel wat plaatsen geldt echter wel een snelheidsbeperking. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn in de buurt van steden, om redenen voor het milieu en lawaaihinder, in de buurt van werken enz. Als er ergens een snelheidsbeperking staat aangegeven moet je je daar strikt aan houden. Doe je dat niet, dan kan je een verkeersboete krijgen.

 

En bij een ongeval?

Hoewel je op de plaatsen waar 130 kilometer per uur enkel een aanbevolen snelheid is dus harder mag rijden (zonder een boete te riskeren) is dat toch niet volledig zonder gevaar. Als je betrokken raakt bij een verkeersongeval riskeer je namelijk daarvoor minstens deels aansprakelijk te worden gesteld. De kans bestaat dan dat de rechter meent dat als je de aanbevolen snelheid zou hebben aangehouden het ongeval had kunnen worden vermeden.

Geniet ervan

Bad Reichenhall

Salzburger Strasse

vanaf €460 / week

Berchtesgaden

Buchenhöhe

vanaf €350 / week

Berchtesgaden

Wohnung Königssee (BGD232)

vanaf €496 / week

Berchtesgaden

Wohnung Kehlstein (BGD234)

vanaf €372 / week