Dit wereldberoemde monument trotseert het coronavirus!

Als belangrijkste toeristische attractie van India opent de Taj Mahal op 21 september opnieuw de deuren. Het mausoleum is al 6 maanden gesloten met de strikte gezondheidsbeperkingen in het land. De epidemie schiet in India opnieuw de hoogte in, maar de autoriteiten hebben beslist om het wereldberoemde monument opnieuw te openen.

"De Taj Mahal heropent op 21 september,” bevestigde Amit Srivastava, vice-directeur van het ministerie van toerisme van de staat Uttar Pradesh (Noord-Indië) aan het Franse persbureau AFP. “Alle protocollen gelinkt aan de ziekte Covid-19, zoals mondmaskers en social distancing, zijn van toepassing.” Hij zei ook dat het aantal bezoekers beperkt wordt tot 5.000 per dag, tegen de gewoonlijke massa van ongeveer 20.000 mensen. De Taj Mahal, het marmeren mausoleum dat door de moghol keizer Shah Jahan gebouwd werd om zijn in 1631 overleden echtgenote Mumtaz Mahal te herdenken, sloot midden maart de deuren omwille van de pandemie. India, met 1,3 miljard inwoners het tweede meest bevolkte land ter wereld, stak zopas Brazilië voorbij als tweede zwaarst door het coronavirus getroffen land ter wereld met 4,2 besmettingen, na de Verenigde Staten.

Uttar Pradesh, waar de stad Agra ligt met de Taj Mahal als één van de monumenten, is één van de zwaarst getroffen Indische staten met meer dan 270.000 bevestigde gevallen tot nu toe. India, dat sinds  augustus records breekt wat het aantal Covid-19 besmettingen betreft, maakt zich nochtans klaar om de activiteiten opnieuw van start te laten gaan, met een economie die zwaar lijdt onder de gezondheidscrisis.