Terug

Dit zijn de 10 beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

In kader van de Traveler's Choice Award heeft de bekende website TripAdvisor hun top 10 van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd bekendgemaakt.

Dit is de derde keer dat TripAdvisor een rangschikking opstelt met daarin de 10 beste luchtvaartmaatschappijen. Het Amerikaanse platform is gebaseerd op de mening van zijn gebruikers en er wordt in het bijzonder gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de diensten die door luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld worden aangeboden. Meningen en beoordelingen van reizigers die tussen januari en december 2018 op grote hoogte kwamen, werden in rekening genomen.

 

Azië op kop

Niet verwonderlijk gezien hun reputatie staan Aziatische maatschappijen bovenaan, al komt er ook een Britse lagekostenmaatschappij op de lijst voor. Daarnaast kreeg Corsica Air een veel betere waardering dan Air France, dat door herhaalde stakingen en een grillige kwaliteit van de dienstverlening aan populariteit inboet.  


1. Singapore Airlines staat voor het tweede jaar op rij bovenaan de ranglijst. Het won ook de prijs voor de beste economy class. 
2. Wordt gevolgd door... Qatar Airways, dat van de 8ste naar de 2e plaats verhuist. De business class wordt beschouwd als de beste. 
3. We gaan verder met het Taiwanese EVA Air, goed voor de derde stek en beter dan in 2018. De maaltijden aan boord en de kwaliteit van de economy seats hebben blijkbaar het verschil gemaakt. 
4. Emirates, in 4de positie, verliest één plaats ten opzichte van 2018. Anderzijds won de firma goud wat de eerste klasse betreft. 
5. Japan Airlines (JAL) is de grootste Japanse luchtvaartmaatschappij. Het verloor een plaats in deze ranglijst maar onderscheidt zich nog steeds vanwege de uitzonderlijke klantenservice. 
6. De low-cost Southwest Airlines, gevestigd in Dallas, staat op de 6e trede van het podium. 
7. Azul , de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij biedt skysofa's aan in de economy class: vier stoelen die tijdens de vlucht kunnen worden omgebouwd tot comfortabele "ruime sofa's voor gezinnen, koppels en vrienden die samen reizen". 
8. Air New Zealand daalde van plaats 2 naar plaats 8. Hun premium economy class wordt beschouwd als de beste. 9. Ook hier weer een lagekostenmaatschappij: Jet2.com. Verrassend genoeg staan deze Britten voor Europese referenties zoals Lufthansa of KLM genoteerd. 
10. We eindigen in Azië voor de 10e plaats, met het Japanse bedrijf All Nippon Airways (ANA). De klantenservice zou uitzonderlijk goed zijn.