Dit zijn de 25 beste bestemmingen van het moment!

TripAdvisor, een platform voor reservaties en reviews, vroeg aan zijn gebruikers om een lijst met wereldwijd de beste bestemmingen op te stellen.

Het resultaat, benadrukt Mister Travel, is
niet echt verrassend: deze 25 bestemmingen zijn geliefd  bij een Amerikaans publiek, dat de grote
meerderheid vormt van de abonnees van TripAdvisor. Check altijd de
aanbevelingen van de  FOD Buitenlandse Zaken voordat je je koffers pakt! 

1. Bali, Indonesië

Een paradijselijk eiland, mooie stranden en vooral steden met een unieke charme: er is geen betere bestemming om je te herbronnen!

2. Londen, Groot-Brittannië

De Britse hoofdstad telt net zo veel historische als hippe plekken. De sfeer van de ‘Swining Sixties’ is er nog voelbaar in bepaalde wijken!

3. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

In Dubai is alles mogelijk! Als de drukte van deze stad met zijn hallucinante buildings je onrustig maakt, ontvangt de omringende woestijn je met open armen…

4. Rome, Italië

De geschiedenis van deze stad is waarschijnlijk éénn van de rijkste ter wereld. En als je er toch bent, mag je een bezoek aan het Vaticaan en zijn musea niet missen: onvergetelijk!

5. Parijs, Frankrijk

Deze stad moeten we je niet meer voorstellen, je kent ze zonder twijfel. Maar hoe kan je een zoveelste bezoek aan de lichtstad weerstaan?

6. Hanoi, Vietnam

De hoofdstad van Vietnam wist zich aan te passen aan de moderne wereld, maar ook zijn oude charmante wijken te bewaren.

7. Kreta, Griekenland

Dit is de bakermat van onze beschaving. En wat voor één! Naast zijn natuurlijke schoonheid zal Kreta je ook doen vallen voor zijn ruïnes en zijn geschiedenis…

8. Bangkok, Thailand

Bangkok is een unieke stad in zijn genre! Van zijn gouden paleizen tot zijn moderne gebouwen, Bangkok is een stad met aangrijpende contrasten!

9. Barcelona, Spanje

Een stad zoals er geen twee zijn. Van de architecturale gekkigheid van Gaudi tot de schitterende stranden, maar ook de typische restaurants… Barcelona heeft een grote aantrekkingskracht op zijn bezoekers.

10. Istanboel, Turkije

Met zijn spreidstand tussen twee continenten is Istanboel een stad van contrasten. Het zicht op de Bosporus is magnifiek en een bezoek aan de Hagia Sophia niet te missen!

11. Hoi An, Vietnam

De uitstekend bewaarde stad Hoi An was tussen de 15de en de 19de eeuw een belangrijke haven. Vandaag zorgt zijn authentieke charme ervoor dat het een verplichte stop is tijdens een bezoek aan zuidoost Azië!

12. Siem Reap, Cambodja

Voornamelijk bekend voor de nabijheid van de site van Angkor, is Siem Reap een stad die recentelijk heropleefde. Vandaag ontdek je er opnieuw een meeslepende ‘joie de vivre’!

13. Marrakesh, Marokko

Met zijn bijnaam ‘de rode stad’ (een verwijzing naar de kleur van de huizen) biedt Marrakesh een onnavolgbare sfeer. Zijn 600 hectaren grote Medina is geklasseerd als Unesco werelderfgoed.

14. Phuket, Thailand

Het grootste Thaise eiland is een magneet voor toeristen! Naast heel wat sportieve activiteiten,vind je er ook een atmosfeer die uniek is in zijn genre!

15. New Delhi, India

Op het eerste zicht is New Delhi koortsachtig, chaotisch en ingewikkeld. Maar dompel jezelf helemaal onder en je ontdekt een verrassend kalme en serene stad.

16. Cancun, Mexico

Cancun heeft veel meer te bieden dan zijn droomstranden: het is ook een historische plek met enkele vestingen van de Maya-beschaving.

17. Playa del Carmen, Mexico

Het is één van de bevoorrechte bestemmingen van overtuigde duikers. Playa del Carmen is niet meer het kleine vissersdorpje van weleer: vandaag bruist deze stad op een veel moderner ritme.

18. Firenze, Italië

Een Europese parel. Een openluchtmuseum dat overloopt van de niet te missen historische monumenten. Firenze is op alle vlakken een must.

19. Dominicaanse Republiek

Dit is het paradijs voor liefhebbers van witte zandstranden, kokosbomen en andere palmbomen. De piraten zijn al bijna 300 jaar verdwenen en hebben een helderblauwe zee achtergelaten.

20. Tenerif, Canarische Eilanden

Het eiland Tenerife heeft alles om zelfs de meest veeleisende toeristen te verleiden. Een gunstig klimaat, enkele van de mooiste stranden van Spanje, en zelfs een stratovulkaan, de Teide! Wees gerust, die is al mee dan een decennium inactief.

21. Lissabon, Portugal

Lissabon, dat is eerst en vooral een warme sfeer, ontspannen en badend in de zon. De cultuur is er fascinerend, net als de gastronomie!

22. New York, Verenigde Staten

Onmogelijk om alles te zien in één dag! Central Park, de Empire State Building, het MOMA, het vrijheidsbeeld… New York is de stad van alle symbolen en alle extremen.

23. Edinburgh, Schotland

Neen, het is geen ongelooflijk grote stad. En net dat bezorgt de stad zijn charme: het kasteel, de straatjes van de oude stad en de authentieke sfeer maken de stad onweerstaanbaar!

24. Jaipur, India

Net als Toulouse wordt deze stad wel eens ‘de roze stad’ genoemd. Mis het Windpaleis niet, de Jantar Mantar, de Jal Mahal…

25. Cuzco, Peru

Gelegen op 3.400 m hoogte was Cuzco de hoofdstad van de Inca’s. Indrukwekkend patrimonium, een zeer gematigd klimaat (20 graden het hele jaar door) en zijn ligging relatief kortbij Mach Picchu maken deze bestemming tot uitstekende keuze.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆