Dit zijn de aangenaamste steden ter wereld! En de minst aangename…

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
Wenen werd voor het tweede jaar op rij verkozen als de gezelligste stad ter wereld om in te wonen. Nummer twee en drie worden bezet door Australische steden, met name Melbourne en Sydney.
Vacancesweb.be

De infrastructuur, de luchtkwaliteit, de culturele, educatieve en medische voorzieningen zijn er bijna perfect, zo wordt beweerd. Voor het tweede jaar op rij scoorde de Oostenrijkse hoofdstad 99,1 punten, voor Melbourne (98,4) en Sydney (98,1).

Australië en Canada domineren de top 10, met elk drie steden. Japan is ook aanwezig met Tokyo en Osaka. Kopenhagen, de op een na grootste stad van Europa, staat op de negende plaats. In het rapport wordt erop gewezen dat Parijs zes plaatsen (25e plaats) is gezakt door de invloed van de “gilets jaunes”.

De criteria

Elk jaar worden 140 agglomeraties op een 100-puntenschaal beoordeeld aan de hand van een reeks indicatoren: levensstandaard, criminaliteit, vervoersnetwerken, toegang tot onderwijs en gezondheidszorg, economische en politieke stabiliteit.

Klimaatverandering

Voor het eerst bevat de index een parameter die rekening houdt met de effecten van de klimaatverandering op de levenskwaliteit: in dit opzicht worden New Delhi en Caïro gesanctioneerd voor onder andere de slechte luchtkwaliteit en onvoldoende watervoorziening.

Vacancesweb.be

Londen en New York: gevaarlijk?

Londen en New York worden geconfronteerd met een vermeend hoog risico op criminaliteit en terrorisme, net als met een overvolle infrastructuur. Deze steden staan respectievelijk op de 48ste en 58ste plaats.

Vacancesweb.be

Onderaan het klassement…

Onderaan de ranglijst staan de vijf minst gastvrije steden: Damascus, Lagos, Dhaka, Tripoli en Karachi.

De rangschikking werd bepaald door de Economist Intelligence Unit, de onderzoeks- en analyse-eenheid die verbonden is aan het Engelse weekblad The Economist. In een andere studie die in maart 2019 werd gepubliceerd, plaatste Mercer Wenen ook bovenaan de lijst van steden met de beste levenskwaliteit ter wereld en dit voor het tiende achtereenvolgende jaar.

Vacancesweb.be