Terug

Dit zijn de favoriete bestemmingen van de Belgen voor deze winter! En er zijn verrassingen...

11/10/2021

Nu reizen opnieuw toegelaten is, met of zonder beperkingen, zijn de boekingen voor deze winter van start gegaan. Waar boeken de Belgen hun vakanties?

Zina

De stormloop op wintervakantieboekingen blijft voorlopig nog uit. Dat zegt Piet Demeyere, woordvoerder van touroperator TUI. “Wat de bestemmingen betreft, zijn de boekingen vergelijkbaar met die van het herfstseizoen. De Canarische Eilanden zijn de grootste favoriete bestemming voor Belgen,” zegt Demeyere. Bijzonder warme vakantiebestemmingen als Kaapverdië, Mexico, de Dominicaanse Republiek en Turkije blijven ook populair.

Last-minute boekingen

“Onze herfstboekingen zijn goed, maar het heeft lang geduurd voor de campagne op gang kwam. Ook voor de winter beginnen nu pas de eerste boekingen binnen te komen,” zegt de woordvoerder. Volgens hem willen de meeste reizigers hun reis niet te lang op voorhand boeken en kiezen ze vaker voor een flexibele last-minute.

Skireizen nog niet populair

Ook de boekingen voor skivakanties komen nog niet massaal binnen, hoewel er al sinds juni aanbiedingen op de website staan. “Wintersporters willen een vakantie met alle mogelijke voorzieningen. Daarom wachten ze op de bevestiging van de skigebieden dat de liften en après-ski bars open zullen zijn,” merkt de reisorganisatie op. Vorig jaar was dat geen zekerheid, vooral niet in de Franse Alpen, waardoor het aantal skivakanties daalde.

Een citytrip naar Londen? Ingewikkeld, maar niet onmogelijk!

Reizigers die met Kerst een citytrip naar Londen willen maken, krijgen te maken met de gevolgen van Brexit en de coronacrisis. “De Britten maken het ons erg moeilijk met testen bij aankomst en vertrek en een internationale reispas. Niet veel mensen zullen nog willen gaan, maar we zullen het blijven aanbieden,” zegt Piet Demeyere.