Terug

Dit zijn de gevaarlijkste landen om dit jaar te bezoeken

02/06/2022

Zoals tal van Belgen ben je wellicht druk bezig met de voorbereiding van je vakantie. Dé gelegenheid om je af te vragen welke landen het veiligst ter wereld zijn en, omgekeerd, welke bestemmingen je de komende maanden maar beter vermijdt...

Vacancesweb.be

Deskundigen op het gebied van veiligheid en medische oplossingen hebben een interactieve kaart opgesteld die de risico’s voor reizigers in kaart brengt. Het internationale SOS-team heeft verschillende categorieën opgesomd, variërend van medische veiligheid tot verkeersveiligheid, allemaal voorzien van kleurcodering.

Welke landen moet u uit uw reisplannen verbannen?

Enerzijds zijn er landen waar ernstige dreigingen nog steeds actueel zijn, in het bijzonder van gewelddadige aanvallen door gewapende groepen die het zowel op buitenlandse reizigers als op het personeel van commerciële en niet-gouvernementele bedrijven hebben gemunt. In deze gebieden zijn de diensten en het openbaar vervoer over het algemeen nauwelijks functioneel, terwijl delen van het land volledig ontoegankelijk zijn voor buitenlanders.

Ook zijn er landen die niet alleen te kampen hebben met politieke onrust, terrorisme en criminaliteit, maar ook met aanzienlijke gezondheids- en medische risico’s. Dit is met name het geval in landen die geen ontwikkeld volksgezondheidssysteem hebben of met een hoge prevalentie van door water overgedragen infecties zoals malaria en cholera.

De landen met de grootste veiligheidsrisico’s zijn Libië, Mali, Zuid-Soedan, Somalië, Syrië, Afghanistan, Irak en Jemen. De minst veilige landen op medisch vlak zijn Niger, Burkina Faso, Sierra Leone, Liberia en Venezuela.