Dit zijn de twee enige landen buiten Europa naar waar u mag reizen!

Rode zones bestaan vandaag niet meer. Reizen is dus niet meer verboden, maar er zijn wel zones naar waar het sterk afgeraden wordt om te reizen. En buiten Europa? Slechts twee landen bevinden zich in oranje zone, wat de thuiskomst een stuk eenvoudiger maakt.

Reizigers die naar België terugkeren vanuit Rwanda en Zuid-Korea zijn niet verplicht om zich te laten testen op het coronacvirus, noch om in quarantaine te gaan. Dat blijkt uit de nieuwe interactieve kaart van Buitenlandse Zaken.

België verbiedt reizen naar rode zones dan wel niet meer, het raadt reizen naar die zones wel sterk af. Het respecteert voortaan ook Europese akkoorden met veilige landen buiten Europa. Tot nog toe waren niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Ijsland en Noorwegen verboden. 

Terwijl de Europese lijst tien landen telt, beschouwt België enkel Zuid-Korea en Rwanda als oranje zones. De rest wordt rood ingekleurd en dus sterk afgeraden of verboden omdat het land geen Belgen toelaat. Reizigers uit België moeten wel een test ondergaan en/of een quarantaine naleven bij aankomst, wat niet verplicht is in België. 

"