Terug

Dit Zwitserse hotel zal je verrassen bij de afrekening!

Het is nog geen wijdverbreide praktijk, maar het begint zich langzaam maar zeker te verspreiden.

Het luxehotel Chedi Andermatt heeft besloten om betalingen in cryptomunten te aanvaarden. Het wordt nu mogelijk om je verblijf met bitcoins of Ethereum te betalen! Andere cryptomunten zouden in de toekomst aanvaard kunnen worden...

In dit vijfsterrenhotel in het dorp Andermatt kan een nacht duizenden euro's kosten. Het hotel zal betalingen van cryptomunten onmiddellijk omzetten in Zwitserse frank.

Het Chedi Andermatt, dat eigendom is van miljardair Samith Sawiris, begon ongeveer vier jaar geleden de mogelijkheid te onderzoeken om bitcoins te accepteren. Het wachtte echter tot het zeker was dat transacties veilig konden gebeuren en prijsschommelingen konden worden vermeden.

Zwitserland staat bekend als één van de Europese landen die het meest enthousiast is over cryptomunten. Dit geldt vooral voor de stad Zug, die bekend staat om zijn lage vennootschapsbelastingen en talrijke handelaars in grondstoffen. Vorig jaar kondigde de stad, een hotspot voor bedrijven in cryptomunten, aan dat bedrijven hun belastingen in bitcoins konden betalen.