Terug

Vlaams-Brabant: “Het einde van de wereld ligt om de hoek”. Dorien

Voor de jonge Dorien werkt een wandeling in de relaxerende natuur als een herbronningskuur en ideaal me time-momentje na een drukke werkdag.

Wandelen in Alsemberg © Jokko Wandelen in Alsemberg

Volgens haar kom je tot rust door de geluiden van de natuur met z’n zingende vogels en het doffe gezoem van de dorpen. Maar een rustgevende wandeling geeft haar ook de mogelijkheid om te luisteren naar podcasts. En haar eigen podcastreeks te starten waarbij ze op wandel gaat met interessante mensen. Want alles lijkt meer ongedwongen en oprecht tijdens een stapje in de groene natuur.

 

Dorien is een grote fan van de Herisemwandeling van zo’n 6,6 kilometer in de Groene Gordel. Door z’n steile hellingen doe je er zo’n twee uur over, maar je wordt wel getrakteerd op prachtige uitzichten over de glooiende Molenbeekvallei met z’n onbekende en verlaten paadjes. De bewegwijzerde route begint in Alsemberg – zo’n 18 kilometer ten zuiden van Brussel – en brengt je langs de monumentale Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Herisemmolen, het stukje industrieel erfgoed waar je alles leert over de 16e-eeuwse kartonnijverheid en ook zelf papier kan scheppen.

Wandelen in Alsemberg © Jokko

 

Of even kan uitrusten met een heerlijke pannenkoek van De Smidse met een drankje. Al drink je dat laatste misschien nog liever in het biercentrum De Lambiek of brouwerij Oud Beersel. Begrijpelijk, want een bezoek aan een lambiekbrouwerij of een geuzestekerij is onlosmakelijk verbonden met deze streek en bijgevolg altijd een goed idee.

Ontdek

Wandelen in Alsemberg © Jokko

Lees de volledige reportage