Terug

Dorpjes als fatamorgana

Maar wat je zeker moet doen is genieten van de dorpjes zelf, van de felgekleurde huisjes die zich lijken te verdringen op de rotsen.

Het is alsof ze als planten voortdurend het licht zoeken. Multicolore mozaïeken, tegen de bergwanden genesteld. In de meeste dorpjes vind je geen wagens, dus ronddolen in de smalle autovrije straatjes is een meer dan aangename bezigheid. In Manarola en Vernazza, die geen grote havens hebben, worden de vissersboten ’s avonds met een kraan uit het water gehaald en in de straten geparkeerd. Vernazza is een dorp dat hoog scoort op de hitlijsten van mooiste dorpjes van Italië. Het intieme dorpspleintje in Corniglia dat je bereikt via de Lardarina trap die zigzaggend naar het oude centrum leidt is bijzonder gezellig. Vanop het terrazza di Santa Maria kan je de andere dorpjes zien liggen, die eruit zien als kleurrijke blokkendozen, chaotisch maar magisch mooi.

 

Romantiek en gezelligheid

Manarola wordt wel eens het meest romantische drop van de vijfling genoemd. Het stadje straalt iets poëtisch uit. Niet voor niks trekt het sinds eeuwen kunstenaars aan. Het lijkt op sommige momenten op een fatamorgana. Ook hier zijn de opeengestapelde huisjes de hoofdattractie, net zoals in Riomaggiore. Al de bezienswaardigheden buiten beschouwing gelaten, de dorpjes zelf en hun kleurrijke huizen zijn de werkelijke hoofdrolspelers in Cinque Terre.