Terug

Download gratis de kaart van de brouwerijen van Wallonië!

Als streek boordevol tradities en tempel van bier dat met passie en vakkennis gebrouwen wordt, pakt Wallonië nu uit met een bijbel rond het thema. Deze bijbel is digitaal en gratis, een kaart van de 89 brouwerijen die bezocht kunnen worden!

Espace Chimay

In een tiental pagina’s vind je 89 brouwerijen die je kan bezoeken en een overzicht van hun diensten. Of het nu gaat over een brouwer die in grote hoeveelheden brouwt of over een klein familiebedrijf, je vindt er enkel gepassioneerde brouwers in terug die hun passie tonen. Daarnaast biedt de kaart je als aperitief ook een smaakvolle beschrijving van de belangrijkste biersoorten, waardoor je al op voorhand het water in de mond krijgt… Hieronder vind je drie voorbeelden van brouwerijen die deel uitmaken van de 89 bedrijven op de kaart.

Download gratis de kaart en plan je bezoek op VISITWallonia.be/smullen

Brasserie des Hostieux Moines – Abdij van Villers-la-Ville (Waals-Brabant)

WBT - Olivier Polet

De monniken trokken al meer dan twee eeuwen geleden weg uit de abdij van Villers-la-Ville. Terwijl de beroemde spookachtige ruïnes van het gebouw al kunnen betoveren, moet je weten dat de ontdekking van de Hostieux Moines brouwerij dat ook zal doen. Hier worden vijf verschillende bieren gemaakt, en je kan de brouwerij bezoeken onder leiding van een als cisterciënzermonnik verklede brouwmeester. De geschiedenis van de brouwerij en de monniken geeft daarbij al zijn geheimen prijs. Een bezoek aan zo’n uitzonderlijke plek zal zeker in je geheugen gegrift blijven!

Brasserie Dubuisson – Pipaix (Henegouwen)

WBT - Denis Erroyaux

Een kwart millennium… Dat is de leeftijd van de brouwerij Dubuisson, de oudste brouwerij in Wallonië. Je kent het bier waarschijnlijk wel: het beroemde Bush, geboren in 1933, waarvan het recept al 80 jaar onveranderd is. De rondleiding neemt je mee naar een wereld die zijn omgeving en eeuwenoude tradities respecteert. Van het hopveld tot de kelder en van de brouw- en gistkamers tot het museum, ontdek je de recepten en de geheimen van een gerenommeerde vakkennis. De proeverij en de winkel zijn er om je smaakpapillen te plezieren!

Brasserie des Fagnes – (Namen)

Cuves Brasserie des Fagnes

Het is in het hart van onze sublieme venen dat de Brasserie des Fagnes zich genesteld heeft sinds… 1858! In 150 jaar heeft de brouwerij uiteraard heel wat veranderingen ondergaan, die je tijdens de gratis rondleiding zelf kan ontdekken. Maar de geschiedenis wordt gerespecteerd: de oude brouwerij is nog steeds in perfect werkende staat! Het moderne deel van de brouwerij laat zien wat 150 jaar vooruitgang en technologie kunnen bieden: je ziet een brouwproces met als hoogtepunt een bierproeverij recht uit de brouwketels! Fijnproevers kunnen ook ter plaatse eten.

Download gratis de kaart en plan je bezoek op VISITWallonia.be/smullen