Terug

Drie niet te missen cultuurroutes

Het uitzonderlijke patrimonium van Spanje kan u ook ontdekken langsheen grote thematische routes. Deze drie zijn niet te missen!

Cáceres Cáceres

Te beginnen met de Via de la Plata, de Zilverroute. Deze oude handelsroute werd door de Romeinen gebruikt om het zilver te transporteren dat in het zuiden van het land gedolven werd. Een reisroute die het land van noord naar zuid doorkruist en ervoor zorgt dat u bijzonder oude steden kan ontdekken als Salamanca, Cáceres, Mérida en Zafra, langsheen goed bewaarde landschappen en heuvels bedekt met olijfgaarden en sinaasappelbomen, om te eindigen in het magnifieke Sevilla.

 

De Route van Keizer Karel

Nog een niet te missen route: de Route van Keizer Karel. Hier beleeft u een belangrijk hoofdstuk van de Spaanse geschiedenis uit de XVIde eeuw: de allerlaatste reis van Keizer Karel de Vijfde voor zijn dood. Een traject van ongeveer 550 km tussen de haven van Laredo in Cantabrië naar het noorden van Spanje en het klooster van Yuste in Extremadura. Een reis uit de geschiedenisboeken om enkele van de plekken te ontdekken die de Keizer bezocht tijdens zijn laatste tocht.

Ávila, Los Cuatro Postes

 

De Route van El Cid

Gebaseerd op het beroemde Castiliaanse gedicht van de XIIde eeuw die het verhaal vertelt van de legendarische ridder Rodrigo Díaz de Vivar, biedt de Route van El Cid u de mogelijkheid om diens avonturen te herbeleven door het parcours te volgen dat voorkomt in de oorspronkelijke tekst. U volgt dan een toeristische en culturele route die u naar het binnenland en het oosten van Spanje brengt, langsheen Castilla-León, Castilla-la-Mancha, Aragon en tenslotte de regio Valencia.

Kortom, Spanje is een land met een cultuur die gedeeltelijk goed verborgen is en die men moet verdienen. We kunnen u enkel maar aanraden om uw volgende ontdekkingstocht voor te bereiden in dit hartelijke land, vanaf dat COVID nog slechts een kwade herinnering is.

Segovia (Castilla y Leon)

"