Terug

Dromen van Porto!

Uiteraard kan je naar Barcelona en ook Lissabon heeft zijn charme, maar heb je al eens aan Porto gedacht?

Porto en Douro © Flickr - Creative Commons Porto en Douro

Deze stad aan de Rio Douro is trending op het moment en terecht. Charme en sfeer in overvloed, nog niet de drukte van in andere steden en bezienswaardigheden in overvloed. Wij geven er jullie alvast 5 mee. De kleuren van de huizen, de vibe en de muziek van straatmuzikanten zullen ongetwijfeld ook jouw hart veroveren.

 

Gevels van typische huizen in de oude stad Porto

 

Dwalen door Ribeira

Het is heerlijk struinen door het historische centrum van Porto. Kleine steegjes, balkonnetjes, ze brengen je helemaal in de sfeer. ’s Avonds is er maar één boodschap: kies een leuk restaurantje uit en geniet.

Ribeira © Flickr - Creative Commons

 

Porto proeven

Je kan toch niet naar Porto reizen, zonder het drankje te proeven? Duik aan de overkant van de Rio Douro één van de wijnkelders in. Probeer één of meerdere van de bijzondere cocktails met porto en neem de setting in je op. Je porto smaakt hier veel beter dan thuis.

Vaten © Flickr - Creative Commons

 

Ponte Luis I brug

Een romantische ziel? Zet dan de zonsondergang bekijken vanop de Ponte Luis I brug maar op je lijstje. Een veranderende lucht, prachtig gekleurde huisjes en het perfecte begin van je avond. Wie weet wat die nog brengt.

Ponte Luis I brug © Flickr - Creative Commons

 

Douro rivier cruise

Bootje varen op de Douro? Zeg zeker geen nee! Geniet van het leven aan de kant, passeer de bootjes met portvaten en duik onder de karakteristieke bruggen door. De stress stroomt uit je lichaam, je geniet van het zonnetje en snuift de typische sfeer op van een stad die aan het water ligt.

Douro © Flickr - Creative Commons

 

Stadspark Parque Da Cidade

Ben je wel te vinden voor wat groen en natuur? Dan is deze groene long ongetwijfeld wat voor jou. Joggers, wandelaars en heel wat picknickers zullen je vergezellen in het park, dat kort bij het water ligt. Ontsnap uit de drukte van de stad en bekom even van alle indrukken in dit prachtige stadspark.

Parque Da Cidade © Flickr - Creative Commons

Geniet ervan

Matosinhos

Feel Porto Cozy Beach Flat

vanaf €497 / week

Vila Nova De Gaia

Feel Porto Douro Marina

vanaf €343 / week

Oporto

Galerias Fashion Flat

vanaf €693 / week

Oporto

Iconic Nightlife Studio 304

vanaf €343 / week