Terug

Dubai: een straat waar het het hele jaar door regent...

08/06/2022

In de zomer met temperaturen tot 40 of zelfs 50 graden is Dubai niet meteen geschikt voor een wandelingetje in de buitenlucht... Een promotor wil passanten verfrissen met een origineel idee dat, verbazend genoeg, ook nog eens goed is voor het milieu.

Kleindienst, de promotor van het project, heeft een idee dat op z’n minst gezegd origineel te noemen is: een “Raining Street” creëren, oftewel een regenstraat die iedereen die zich tijdens een hittegolf in de stad waagt verfrist. Het idee is om mensen uit hun gebouwen te lokken via een buitenaircosysteem.

 27 graden

Zodra de temperatuur boven de 27 graden uitstijgt (wat doorheen het jaar erg vaak gebeurt in Dubai), verspreiden buizen aan de top van de gebouwen druppeltjes koud water. De intensiteit van de artificiële regenbui zal afhangen van de temperatuur: hoe warmer het is, hoe intenser de regen zal zijn! Er zal echter nooit sprake zijn van een zware storm, ook niet in de heetste hittegolf… De promotor garandeert dat het systeem op zonne-energie werkt en geen CO² uitstoot!

Project met vertraging

De inhuldiging was voorzien eind 2020, maar Raining Street is nog steeds niet geconcretiseerd. Het project waarin dit was opgenomen geraakt maar moeizaam vooruit: “The World” is een groep artificiële eilanden die de wereld voorstelt. De werken zijn dan wel gestart in 2003, maar momenteel is het nog steeds niet afgewerkt! “Raining Street” maakt deel uit van het eiland dat Europa voorstelt en dat als eerste klaar zou moeten zijn…