Een app om de drukte op toeristische sites te volgen!

Visitflanders besliste om een app te lanceren die toeristen moet toelaten om in real-time te volgen hoe druk het is op toeristische plekken in heel Vlaanderen.

De ‘YouFlanders’ app geeft ook informatie over de veiligheidsmaatregelen die bezoekers moeten nakomen door de gezondheidscrisis, legt de organisatie uit in een persbericht dat het vrijdag publiceerde. Ongeveer 2.700 bezienswaardigheden en bestemmingen (musea, attracties, parken, logies en monumenten in Vlaanderen) zijn opgenomen in de app. Fiets- en wandelroutes worden binnenkort toegevoegd. Concreet kunnen bedrijven en organisaties op elk moment van de dag de informatie aanpassen die voor hen van toepassing is, en zo het bezoekersaantal, de wachttijd, de gemiddelde bezoekduur en de genomen veiligheidsmaatregelen voor elke attractie updaten. Elke bezoeker die zich binnen een straal van 500 meter van een punt bevindt, kan trouwens ook de drukte-indicator aanpassen in enkele clicks.

“De bronnen die gebruikt worden voor de analyses zijn anonieme gegevens van het Orange Belgium-netwerk. Deze gegevens worden aangevuld door specifieke algoritmes en vertaald in verschillende kleurcodes (van rood voor bezet tot groen voor kalm), om zo de regels rond persoonlijke gegevensbescherming te kunnen respecteren,” benadrukt Visitflanders.

 

De app kan gedownload worden via www.youflanders.be.