Een arctische cruise? Nee, een expeditie

Vanuit Oslo land je in Longyearbyen op het eiland Spitsbergen. Daarna ga je aan boord van een schip dat speciaal gebouwd werd voor dit soort expedities.

Maar eerst moet je Longyearbyen, zo ongeveer het einde van de wereld, zeker bezoeken. Dit noordelijke Ushuaia is de hoofdstad van het meest noordelijk gelegen gebied ter wereld. Heel wat otdekkingsreizigers kwamen aan in Longyearbyen voor ze hun reis verderzetten naar de Noordpool. Denk maar aan Roald Amundsen, Umberto Nobile en Albert van Monaco.

 

Fascinerende landschappen

Gedurende een week biedt de expeditiecruise je de meest fascinerende landschappen op het westen van het eiland. De route van de cruise is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar hij passeert zeker langs de interessantste punten, zoals de 14 juli-gletsjer, de Straat van Hinlopen, fjorden, de kliffen van Alkefjellet en hun enorme kolonie van kortbeekzeekoeten met hun zwartwitte kostuum…

 

Zeldzame momenten

Elke dag, elk moment, elke uitstap zit vol onvergetelijke verrassingen: een enorme walrus op het strand, in de verte een ijsbeer, een blauwe vinvis die voor je opduikt, gletsjers die boven de toendra uitsteken… Heel wat zeldzame momenten, maar telkens in de buurt van de grens tussen klimaat en stijging van de zeespiegel, smelten van het ijs en het gevaar van de inheemse soorten.

© Quark Expeditions

 

Gepassioneerd of ingewijd publiek

Verwacht je niet aan een gigantische ferry wanneer je op ontdekking gaat met Quark Expedition. Laurence Deloisin, die Quark Expeditions in Europa vertegenwoordigt, legt uit: “Onze boot, de World Explorer, heeft slechts 85 cabines met balkon.” Een boot op mensenmaat die gebouwd werd om een verantwoorde ervaring te bieden. De World Explorer is de eerste boot van een nieuwe generatie: hij is hybride en kan in de meest delicate gebieden enkel op elektriciteit varen. “Deze nieuwe boot heeft zijn eigen afvalrecyclagesysteem dat het afval omvormt in biobrandstof voor de motor. De uitstoot van de motor voldoet volledig aan de strengste normen.” Recyclage, propere verbranding, stil en geen plastic aan boord: essentiële criteria om toegelaten te worden tot de meest fragiele zones.

© Quark Expeditions

 

De poolbelofte van Quark Expeditions

De World Explorer respecteert de normen van de industrie op vlak van vervuiling en de internationale klimaategels rond de poolgebieden en gaat zelfs verder dan die normen. Om de problemen gelinkt aan de klimaatimpact van de boot in te perken, heeft Quark Expeditions de “Poolbelofte” gecreëerd. Verantwoorde commerciële praktijken integreren, de ecologische voetafdruk verkleinen, de Inuits opleiden tot poolgidsen, investeren in samenwerkingen rond onderzoek en wetenschappelijke projecten in het Noordpoolgbied en Antarctica, zoals steun aan de organisaties Polar Bears International en Penguin Watch, de Clean Seas campagne van de VN ondersteunen in samenwerking met de AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators) en de IAATO (International Association of Antarctica Tour Operators) om hun missie verder te ontwikkelen en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te vinden.

Ontdek de World Explorer
OOK INTERESSANT VOOR JOU