Algonquin Park

Een onbekende keuken vol verrassingen

De Canadese keuken is vaak slachtoffer van grapjes.

Canadees gerecht © pxhere.com Canadees gerecht

Een klassiek geval van ‘onbekend is onbemind’, want er zijn heus wel wat pareltjes te vinden in de keuken.

 

Poutine

Toegegeven, het ziet er niet altijd even smakelijk uit, maar het nationale gerecht van Quebec is er toch eentje om duimen en vingers bij af te likken. De klassieke poutine bestaat uit frietjes overgoten met vleesjus en bedekt met stukjes kaas. Aan die basis kunnen naar wens extra ingrediënten, zoals champignons, gehakt en spekjes, worden toegevoegd.

De poutine © Judith witters

 

Maple syrup

Dit zoete goedje kan niet ontbreken op je proevertjeslijst in Canada. De siroop bestaat in verschillende vormen en wordt in allerlei producten verwerkt. Op lokale marktjes worden tastings gehouden en je kan er ook artisanale producten met esdoornsiroop kopen.

Canadese esdoorn siropen © wikimedia

 

BeaverTails

Geen zorgen, er geraakten geen bevers gewond! Een BeaverTail of Queu de Castor is een typisch Canadees gebak dat zijn naam ontleend aan zijn vorm en grootte. Het deeg van de BeaverTail wordt eerst gefrituurd en daarna belegd met zoete ingrediënten. De BeaverTail is de Canadese versie van de Amerikaanse donuts of onze Brussels wafels.

Beaver's staart © Judith witters

 

Sortilège

Minder bekend bij de niet-Canadese bevolking, maar ons warm aangeraden door de inwoners van Quebec is Sortilège, een Canadese whisky met esdoornsiroop.

De betovering © Pinterest

Geniet ervan

Saint-Fabien

Huis van het natuurpark van Bic

vanaf €1200 / week