Terug

Een oord waar je kunt leren, dromen en plezier hebben

© C.G. Deschamps

Of het nou midden in de natuur, aan zee, in de bergen, in een kasteel of museum is, er valt hier voor uw kinderen van alles te ontdekken en zich over te verwonderen. Met een dergelijke diversiteit aan landschappen is Aude een gezinsvakantieparadijsje, elke dag is er wel iets waarmee iedereen zoet gehouden kan worden. De kinderen zullen veel lol hebben. U zult het zien. Meer info

 

Zoektochten naar de schat

Die van Matagot naar Narbonne is gebaseerd op een oude legende van een toverkat. Deze speurtocht neemt u mee naar het historische centrum van de stad om deze op een ludieke en leuke manier te ontdekken.

 

Genoeg bijzondere uitjes

Musée des Dinosaures d'Espéraza. Een kindvriendelijk museum met workshops opgraven en afgietsels maken van pootafdrukken, een familiedag, of een spel waarbij ze in de huid kunnen kruipen van een paleontoloog. Heel fascinerend! 


Rennes le Château. Het terrein rond Abbé Saunière wemelt van de mysteries die je kunt ontrafelen tijdens een speurtocht, verkrijgbaar bij de ingang. 

Carcassonne. Hier leert u meer over wapens, schilden, maliënkolders, dagelijkse voorwerpen en ridderschapscode. 

Château de Chalabre. Schrijven met een ganzenveer, hanteren van het zwaard, ontwerpen van een wapenschild, verkleedpartijen in de tuinen, toernooien, dans... Geen kans om je te vervelen. 

En tot slot neemt de Terra Vinéa Express u mee naar het middelpunt der aarde. In de ondergrondse kathedraal wordt door middel van nagespeelde scènes onderzoek gedaan naar de geschiedenis van wijn, een Gallo-Romeinse villa of een taverne. U beleeft de geschiedenis! 


 

Ontdekkingen voor het hele gezin

Lagrasse. Ambachten, oud speelgoed, ambachtelijke producten proeven... Keer terug naar het verleden in Musée 1900 te Lagrasse, met leuke animatie voor kinderen. Er staat zelfs een 4D-spektakel op het programma.


Carcassonne. Het Musée de l'École laat de school zien zoals het er vroeger was. Houten banken, kaart van Frankrijk, lessen, pennen, inktpotten... Die sfeer van toen is heel vermakelijk voor kinderen van nu. Dit moet u zien! 

Brousses. In de Papiermolen worden u de geheimen van papier onthuld: oude machines, turbines, raderen... U kunt zelfs uw eigen papier maken en een uniek werk in kleur afdrukken. 

De Clauses de Montséret. Duik in de wereld van de bijen bij de honingmakerij van Clauses de Montséret! De imkers laten enthousiast stap voor stap zien hoe honing gemaakt wordt, en laten u die proeven. 

Le petit train rouge. Wilt u ongelooflijk mooie landschappen zien? Het rode treintje voert u over een historische spoorweg. Onderweg ziet u bossen, tunnels, viaducten en kastelen. 

Voor meer informatie: http://www.audetourisme.com/fr/actualites-bons-plans/famille/patrimoine-culture.php

© OT Gruissan

Geniet ervan

Brugairolles

Vakantiehuis in de buurt van Carcassonne

vanaf €1100 / week

Narbonne

La Maison du Verger

vanaf €917 / week

Homps

Château de Jouarres

vanaf €312 €282 / week