Een paradijs voor fijnproevers

In een champagneparadijs als Reims is een heerlijke gastronomische ervaring nooit ver weg.

Roze koekjes van Huis Fossier © Myriam Thys Roze koekjes van Huis Fossier

In de oudste patisserie van de stad, La Maison Fossier, wordt al 250 jaar de beroemde Bisquit Rose verkocht, een delicatesse die hier letterlijk al eeuwen bij de champagne geserveerd wordt. Behalve het roze koekje hebben ze vandaag nog een hele lijn zoetigheden, waarvan de Sablé Champenois - een zandkoekje in de vorm van een champagnekurk- het meeste succes oogst.

 

Bubbels en sterren

Buiten al die zoetekoek kan je ook heerlijk tafelen in Reims. Het valt niet te verwonderen dat in een stad waar de lekkerste bubbels worden geproduceerd er zes sterrenrestaurants zijn, waaronder L’Assiète Champenoise waar de chef 3 sterren op zijn muts mag plakken, zijn collega van Le Parc Les Crayères twee en vier andere met één ster zoals Le Millénaire. Het leuke is dat je in sommige van hen aan een redelijke prijs kan lunchen. Maar er zijn natuurlijk ook volop goedkopere trendy restaurants, zoals Le Cochon à Plume, een hippe tent op Place Drouet d'Erlon, waar de gezellige restaurants en terrasjes tegen elkaar aanleunen. Ook rond les Halles Boulingrin vindt je volop leuke bistro’s en dito bars.

Gerecht in de Millénaire © Myriam Thys