Terug

Een prachtige speeltuin in de natuur

Tocht door het massief van Sancy (63) © D. Frobert/Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme Tocht door het massief van Sancy (63)

Scherpe bergen, diepe kraters, een zuivere lucht, smaragdgroene velden en landschappen die wel geschilderd lijken… Auvergne-Rhône-Alpes is een prachtige speelplaats in de natuur.

 

1. De vulkanen van de Auvergne te voet

De Auvergne is een wandelparadijs vol unieke landschappen. Het uitzicht is hier wijds. Zoveel ruimte, waar vind je dat nog in Europa! GR-paden, bergbeklimmingen, wandellussen of wegen die gemakkelijk begaanbaar zijn voor families, de vulkanen van de Auvergne kan je te voet bewandelen, maar ook te paard, met de fiets of zelfs via het water…

Meer info

Keten van de Puys © Fayet/Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme

 

2. Kano-kajak in de Gorges de l’Ardèche

De Gorges de l’Ardeche biedt een van de wonderbaarlijkste afvaarten van Frankrijk: rustige en snelle doorgangen in landschappen die door de tijd gevormd zijn, weelderig, grandioos en intact.

Meer info

Kanoën onder de Pont d’Arc – Gorges de l’Ardèche © P. Fournier/Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme

 

3. Met de fiets langs de Rhône op de ViaRhôna

Dit enorme project, bestaande uit 815 km fietspaden, zit in de afwerkingsfase. Het gidst je van de oevers van het Meer van Genève naar de stranden van de Camargue en leidt je door diverse landschappen, sites en klimaten, door dorpjes in de alpen en okerkleurige steden in de Provence, van alpenweides tot wijngaarden en van lavendelvelden tot groene eikenwouden.

Meer info

ViaRhôna rond Rochemaure (07) © Christian Martelet/Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme

 

4. Vakantie op de oevers van de 4 grote Alpenmeren

Ze zijn met vier: het Meer van Genève, het Meer van Annecy, het Meer van Le Bourget en het Meer van Aiguebelette. Rustgevend voor sommigen, opwekkend voor anderen. Een ding is zeker, je zal je blik niet kunnen afwenden van de fonkelingen in het water. De zeldzame fauna en flora, watersportdomeinen, thermale steden en erfgoedsites zijn allemaal beloftes voor een prachtige reis.

Meer info

Meer van Annecy (74) © S. Maviel

"