Een regenachtige vakantie? 5 tips om er toch van te genieten!

Julie Docsterd,
02-09-2021
Na twee zomers met hittegolven, maakt België een serieuze periode van regen mee. Hoe ga je om met vakanties in de regen?

Een ‘rotte’ zomer of ‘op zijn Belgisch’, dat is afhankelijk van je relativeringsvermogen! Maar wat doe je wanneer het regent, met kinderen?

1. Filosoferen

De regen kan je niet doen stoppen. Niemand kan er iets aan doen. Toch zorgt de regen er niet voor dat je niet naar buiten kan! Ook al is de lucht dreigend, durf te gaan wandelen! Wat riskeer je? Nat worden? Neem je voorzorgen!

2. Maak kennis met mensen uit de buurt!

De regen is een uitstekend gespreksonderwerp waar geen vervaldatum op staat. Maak ervan gebruik om het gesprek aan te gaan met mensen uit de buurt en vraag hen om tips voor leuke uitstappen voor wanneer het regent!

3. Een dag ontspannen!

Zit je gevangen in je vakantiehuis en heb je geen zin om naar buiten te gaan tijdens een plensbui? Niemand verplicht je naar buiten te gaan: gebruik de dag om je te ontspannen in de huiselijke warmte! Omdat je niet thuis bent, kan je ook niet in je huis werken. Je moet dus wel tijd voor jezelf nemen! Waarom boek je niet een dagje in de spa voor jezelf?

4. Waterproof bezoekjes

Musea, grotten, wijnkelders, tentoonstellingen, aquaria, zelfs bowlen of schaatsen… Er is een overvloed aan dingen om te doen en te bezoeken wanneer het weer het laat afweten!

5. Watersporten

Als je toch nat gaat worden, kan je het maar beter goed doen, niet? Paddleboarden, windsurfen, zwemmen… Er zijn heel wat mogelijkheden, vooral omdat er weinig mensen zijn die hetzelfde zullen doen!