Algonquin Park

Eén vakantie, vier citytrips

In de oostelijke provincies Quebec en Ontario vinden we vier van de bekendste steden van Canada terug: Toronto, Ottawa, Quebec en Montreal.

© Pixabay

 

Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada. Een kleine, gezellige stad waarin het parlement centraal staat. In de Byward Market, een overdekt markt, kan je allerlei lekker kopen, waaronder de befaamde Obama cookies. De koekjes werden speciaal door bakkerij Le Moulin de Provence gemaakt ter ere van een bezoek van Obama aan de stad. Wist je dat je in deze stad kan overnachten in een vroegere gevangenis?

Obama-koekjes © Judith witters

 

Toronto

Toronto is de hoofdstad van de provincie Ontario. Deze metropool is verrassend groen door de aanwezigheid van tientallen parken. In Toronto kan je rustig langs het water wandelen, kunst bewonderen in het Distillery District, shoppen op Queen Street West en de CN Tower beklimmen. Mag het wat avontuurlijker? Dan raden we de EdgeWalk aan. Gedurende een halfuur loop je op de CN Tower – aan de buitenkant! – en voer je oefeningen uit onder het wakende oog van de gids.

Stad van Toronto © Pixabay

 

Montreal

Montreal, you love it or you hate it. In ieder geval is de stad wel degelijk een bezoek waard. Muziekfestivals, veel kunst, een bloeiend uitgaansleven. De stad heeft alles wat een grote Europese stad ook heeft, maar met de Canadese vriendelijkheid. In de zomer wordt hier voornamelijk buiten geleefd en gefeest. In de stad heerst een aparte sfeer die gecreëerd wordt door de mengeling van pure business in het financieel district, feest en plezier in de studentenwijken en het artistiek-historische dat het oude stadsgedeelte uitademt.

De stad Montreal © Judith witters

 

Montreal stadhuis © Judith Witters

 

Quebec

Van de vier grote steden in Oost-Canada is Quebec ongetwijfeld de meest toeristische. Dat heeft natuurlijk ook een reden. Historische gebouwen, smalle straatjes met kasseien, gezellige restaurantjes. Het bekendste gebouw in Quebec is het Chateau Frontenac. Een perfecte dag in Quebec? Een wandeling door het nieuwe Quebec en de citadel, een koffiepauze in het Chateau Frontenac en een avondwandeling door de Rue du Petit-Champlain.

Het Château Frontenac © Judith witters

 

Quebec © Judith Witters

Geniet ervan

Saint-Fabien

Huis van het natuurpark van Bic

vanaf €1200 / week