Terug

Een vulkanische dag

Op 15 augustus zijn we met ons gezin naar Vulcania geweest, een park in eht hartje van de vulkanen van de Auvergne, dichtbij Clermont-Ferrand. Het landschap is er prachtig en het park is in alle opzichten een verrassing.

Bovenaanzicht © Francis Debaisieux Bovenaanzicht

Omgeven door rookwolken – al een attractie op zich –, begaven we ons naar de vulkaankegel waarin de meeste activiteiten plaatsvinden. Op weg naar daar, worden we verrast door een intrigerend geluid. We kijken over de boord van de tientallen meters diepe krater, waar we lava en vlammen opmerken. Het avontuur is begonnen!

 

© E.H

 

Plezier, ontdekking en interactie

De tropische serre, die op een echte lavastroom staat, doet ons meteen denken aan Jurassic Park. We mogen trouwens onze eigen dinosaurusafdruk maken! Dat is een van de vele activiteiten die hier aangeboden worden. We beginnen onze tocht met een reis naar het midden van de aarde, waar we de hete lucht van draken in ons gezicht voelen.


Wat zou er gebeuren als we reuzen van de Auvergne ontwaken? De vulkanen zijn helemaal niet zo oud en een uitbarsting is mogelijk. We haasten ons om die ervaring van dichtbij mee te maken. Dit is geen 3D of 4D, maar zeker 7D! Zoveel sensaties komen er op ons af! Als we kunnen helpen, doen we dat natuurlijk graag: we krijgen 2 minuten om Clermont-Ferrand te redden van de lavastromen met onze teamleden.

 Nadat we vulkanen uit alle hoeken van de wereld hebben bewonderd op een van de grootste scherme in Europa, gaan we zelf lava creëren om de verschillende bestanddelen te begrijpen. Grijze of rode vulkanen, ze hebben geen geheimen meer voor ons. We wisten niet dat de koningsarend zich terug in de Auvergne begint te nestelen, maar nadat we in de huid van zo’n arend zijn gekropen en de strelingen van hun vleugels gevoeld hebben tijdens een roofvogeldemonstratie, zullen we dat niet snel meer vergeten!

© E.H

 

 In andere attracties leren we alles over de verschillende geloofsovertuigingen gelinkt aan vulkanen en duiken we de diepzee in om de “black smokers” te bezoeken.

 We hebben ons ongelooflijk geamuseerd en hebben uit elke activiteit iets geleerd.

 Dat zijn ongetwijfeld de pluspunten van Vulcania: topattracties, de constante stroom aan activiteiten en een ongeziene interactie met het publiek via technologische snufjes en wetenschappelijke animators. 


© E.H

 

Ouh! Ah! Gawaaa!

Om nog meer van de dag te genieten, raden we aan om naar een nocturne te gaan. Tijdens de volledige tocht kwamen we fantastische personages tegen die met het publiek spelen en hebben we een magisch spektakel meegemaakt.


Het spektakel van professor Yapadrisk is een pareltje waarin humor, ontdekkingen en interactie met het publiek centraal staan. Dagen na onze daguitstap heeft riep onze kleine nog steeds “Ouh! Ah! Gawaaa!”. Ook het vuurwerkspektakel is absoluut de moeite waard. Terwijl het vuurwerk steeds krachtiger wordt, spelen surrealistische acrobaten met vuur en lichten het prachtige vulkaandecor op waarin de lichtgevende reuzen evolueren. Een en al betovering!

Yapadrisk © E.H

 

Glimlach op het gezicht

Klein of groot, attractiefanaat of vulkanoloog in spé, iedereen vindt hier zijn gading. Het park voegt elk jaar nieuwe attracties of activiteiten toe. Ook voor de bezoeker van tien jaar geleden is het telkens weer een avontuur. Wij zijn in ieder geval met een grote glimlach op ons gezicht vertrokken en komen hier zeker terug!

Vuurwerkspektakel Vulcania © E.H

 

Wat praktische informatie

Om zoveel mogelijk uit je dag in het park te halen, kom je best ’s morgens al. 
Kies voor een dag met nocturne.
Neem een trui of jas mee voor de avond.
De parking is voorzien van picknicktafels en propere toiletten.
Dankzij de vele palen aan de uitgang van het park, kan je het park verlaten door met je handen te slaan.

"