Einde lockdown: Een nieuwe goedkope lijn naar Wenen vanuit Charleroi ... vanaf deze zomer!

Het einde van de lockdown wordt steeds duidelijker en dat geldt ook voor tijdens de feestdagen. De luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft een nieuwe route van en naar de luchthaven van Charleroi aangekondigd vanuit Wenen, Oostenrijk. De opening van deze directe lijn is gepland voor... 1 juli!

© Photo by daniel plan on Unsplash

De luchtvaartmaatschappij verbindt Charleroi met de Oostenrijkse hoofdstad met vijf wekelijkse vluchten op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Met een capaciteit van 230 zitplaatsen zal de Airbus A321Neo Wenen om 13.30 uur verlaten en rond 15.20 uur op Charleroi landen. De terugreis naar Oostenrijk vindt plaats om 15.50 uur en landt rond 17.40 uur in Wenen-Schwechat. Dit wordt de veertiende rechtstreekse vlucht van Wizz Air vanaf het tarmac in Charleroi.

"Ondanks een complexe situatie is het belangrijk om na te denken over morgen en de toekomstige ontwikkeling", zegt Philippe Verdonck, CEO van de luchthaven. "De aankondiging van een nieuwe dienst is een positief teken en moedigt ons aan om de handen uit de mouwen te steken om te werken aan een herstel onder de beste omstandigheden." Ter herinnering: de luchthaven van Charleroi is sinds 24 maart gesloten als gevolg van de coronaviruspandemie en zal volgens de verwachtingen pas begin juni weer opengaan.