Terug

Einde lockdown: op vakantie naar Griekenland vanaf 1 juli?

Griekenland onderneemt momenteel een geleidelijke afbouw van de coronavirusmaatregelen. En het land is vrij optimistisch, in de hoop de toeristische activiteit al op 1 juli te kunnen hervatten.

© Photo by Matthew Waring on Unsplash

"In het beste geval zal Griekenland vanaf 1 juli kunnen beginnen met toeristische activiteiten en we werken eraan om dit doel te bereiken", zei de Griekse premier in een interview met de Amerikaanse televisiezender CNN. "Laten ons aannemen dat mensen zich laten testen voor ze vliegen en dat ze nauwlettend in de gaten worden gehouden", vervolgde hij. Volgens de plannen zullen restaurants en cafés al op 1 juni heropenen, terwijl hotels vanaf eind juni weer normaal zouden moeten kunnen werken.

Verplichte screening

Momenteel moeten reizigers die in Griekenland aankomen bij aankomst op de luchthaven worden gescreend. Ze worden dan naar een quarantainehotel gebracht totdat de testresultaten beschikbaar zijn. Zelfs als de bezoeker negatief test, moet hij of zij zichzelf veertien dagen lang in een bij de Griekse autoriteiten aangegeven woning opsluiten.

"