Einde lockdown: Welke dierenparken zijn toegankelijk in Wallonië?

De regering had het al aangekondigd: Belgische dierenparken mogen sinds 18 mei weer open, weliswaar onder voorwaarden. Een overzicht!

© WBT - David Samyn

In alle gevallen moeten bezoekers afstand houden van elkaar (minstens 1,5 meter) en wie zich niet goed voelt en griepachtige symptomen vertoont, wordt gevraagd om thuis te blijven.

 

1. Pairi Daiza

Pairi Daiza heeft op 18 mei de deuren heropend, maar in eerste instantie wordt slechts een beperkt aantal abonnees toegelaten. Het park heeft nog niet aangegeven wanneer dagjesmensen weer welkom zijn, noch wanneer je weer op het terrein kan overnachten. Weet ook dat de speeltuinen en restaurants gesloten zijn, maar dat het wel mogelijk is om meeneemgerechten te nuttigen.

Meer info

© WBT - David Samyn

 

2. Safaripark Monde Sauvage in Aywaille

Safaripark Monde Sauvage in Aywaille is open sinds 18 mei, maar je moet wel op voorhand reserveren (per telefoon op 04/360.90.70 of per e-mail op reservation@mondesauvage.be), ongeacht of je abonnee bent.

Meer info

 

3. Forestia

booking@forestia.be. Deze e-mail moet de datum, de namen en het aantal personen bevatten, evenals de volledige contactgegevens. Houd er rekening mee dat hoewel het avonturenpark, de speeltuin en de Forest'bar gesloten zijn, er sinds 18 mei een foodtruck op het terrein aanwezig is.

Meer info

 

4. Grotten van Han

Het dierenpark van de Grotten van Han opent op 21 mei. Bezoeken zijn alleen mogelijk na reservering. Voor vooraf gekochte tickets en voor abonnees is het niet nodig om vooraf een schema te boeken. Houd er echter rekening mee dat de openingsdatum van de Grotten op dit moment van schrijven nog niet vastligt. Het restaurantgedeelte en de speeltuin zijn ook gesloten.

Meer info

© WBT - JL Flémal

 

5. Dierenpark van Bouillon

Sinds 18 mai, is dit dierenpark enkel bezoekbaar na reservatie per telefoon op 061/467.152 of op 0473/690.226, of par mail: info@parcanimalierdebouillon.be. De betaling gebeurt ter plaatse, bij voorkeur met een bankkaart. Ook hier zijn het restaurant, het terras en de speeltuin gesloten. Er wordt gelukkig wel een afhaalservice aangeboden.

Meer info

© WBT - Denis Closon

 

6. Wildpark van la Roche

Het wildpark van Roche heeft besloten om gesloten te blijven tot het toerisme weer op gang komt "om een echte samenhang te hebben en optimaal te kunnen ontvangen". Wellicht komen we meer te weten na de bestuursvergadering van 8 juni.

Meer info

 

7. Wildpark van Saint-Hubert

Er is geen heropening gepland voor 8 juni, een datum die nog bevestigd moet worden in overleg met de autoriteiten.

© WBT - Jean-Paul Remy

 

8. Wild Park Coo

Het park zal naar verwachting heropenen op donderdag 21 mei, tijdens de weekends en op feestdagen in mei en juni.

Meer info

OOK INTERESSANT VOOR JOU