Elk seizoen zijn decor en sensaties

© FTLB - P.Willems

Voor dag en dauw ontwaak ik in mijn gîte dichtbij Marche en wandel ik in het midden van dit prachtige woud vol kleuren en mysterie.

Meer info

 

Daar zijn de mooie dagen weer

Zin om van de mooie dagen te genieten? We zijn weg! Hier heerst de natuur, hier hoor je de lokroep van de natuur. Kajakken te midden van rustige landschappen, een bezoek aan een van de vele musea in de regio, klimmen, speleologie of een touwenparcours afleggen: in Belgisch Luxemburg vind je meer dan genoeg activiteiten om met je gezin te beleven, om je samen met je geliefde te herbronnen of om op je eentje te ontdekken. Al je zintuigen worden aangesproken!

Meer info

De Semois per kano © FTLB Laetis

 

De herfst in een raadselachtige sfeer

Het is herfst! Het bos hult zich in prachtige kleuren en mijn zintuigen worden zachtjes aangewakkerd door het gekraak van dode bladeren onder mijn voeten, het schemerige licht van de ochtend en de ruwe schors van de imposante bomen waarover ik mijn handen laat glijden. Ik luister, ik kijk, ik adem, ik voel… Alles verandert hier zo snel. In Belgisch Luxemburg vind je 313.000 hectare aan bossen die ontelbare wandelmogelijkheden bieden in kleurrijke en diverse landschappen. En minstens evenveel herinneringen…

Meer info

Verwarmende kleuren van de herfst © FTLB - G.Bissot

 

De winter en haar witte deken

In de winter bedekt een smetteloos kleed de regio. Het sneeuwtapijt in de valleien nodigt uit tot skiën of een mooie winterwandeling. Mis Luxemburg niet tijdens de eindejaarsperiode, wanneer het lichtspel dit seizoen nog magischer maakt voor jong en oud.

Meer info

© FTLB - P.Willems