Terug

Enkele van de mooiste dorpen van Europa

Spanje wordt vaak samengevat in zijn grote toeristische publiekstrekkers als Barcelona, Madrid of Sevilla. Maar op een moment dat het toerisme ingrijpend verandert, is het ook belangrijk om uit de grote steden te trekken en talloze pittoreske kleine dorpjes te ontdekken die maar al te graag hun schatten prijs geven.

Ujué (Baskenland) Ujué (Baskenland)

Spanje barst van de charmante dorpjes, vooral in rurale regio’s. Dorpjes die vaak op locaties een postkaart waardig terug te vinden zijn, en die erom vragen om verloren te lopen in hun straten, er architecturale schatten te ontdekken en te genieten van het verwelkomende karakter en de tradities van de inwoners.

 

Capileira

Onder hen is, Capileira in Andalusië genesteld in het Nationaal park van de Sierra Nevada. Gelegen op bijna 1.500 m hoogte, biedt het vanop zijn belvedères een spectaculair zicht op de ravijn van Poqueira en de toppen van Mont Mulhacén en de Pic Veleta. Dit dorp onderscheidt zich door zijn typische, witte Andalusische huizen en verschillende historische architecturale sites zoals de kerk van Nuestra Señora de la Cabeza het museumhuis van Pedro Antonio de Alarcón.

Capileira (Andalousië)

 

Frías: het kleinste dorp van Spanje

Nog een ruraal pareltje: Frías, in Castilla-León. Gelegen op een rots aan de oevers van de Ebro, is Frías het kleinste dorp van Spanje. Het silhouet van het dorp wordt omgeven door de Pic Humión, de hoogste berg van het natuurpark Montes Obarenes. De architectuur is een mix van romaanse elementen met andere die dateren uit de Middeleeuwen, waaronder het kasteel van Velasco en de kerk San Vicente Mártir. De hangende huizen van het dorp plakken tegen zijn muren. Adembenemend!

Frías (Castilla y Leon)

 

Citeren we nog Ujué in Navarra. Dit dorp bezoeken is als reizen in de tijd. De smalle straatjes en labyrinten, alsook de huizen in kalksteen brengen bezoekers terug naar de Middeleeuwen. In het hart van het dorp staat de Santa María kerk waar romaanse en gotische stijlen perfect met elkaar combineren. Op een steenworp daarvandaan bevindt zich het Castillazo, waar vroeger de Carlos II universiteit huisde. Vandaag vindt u er nog altijd de grondvesten van oude versterkingen.

Ujué (Baskenland)

"