Terug

Eric's mening

© Eric Valenne

Seizoen • In welke tijd van het jaar kun je Kenia het beste bezoeken? Dat is een moeilijke vraag... Voor ieder seizoen is wat te zeggen. De luchten en het licht zijn in de regentijd heel fotogeniek, dat maakt de regentijd voor fotografen een interessante periode. Het voordeel van het droge seizoen is dan weer dat de dieren zich rondom waterpoelen verzamelen en daardoor gemakkelijker te observeren zijn. Ook zijn de wegen dan beter begaanbaar maar zijn er meer toeristen en zijn de prijzen hoger... Over het algemeen zijn de regens van korte duur.

De maanden april tot en met juni komen overeen met het regenseizoen, met loodgrijze luchten in de avond en schuin invallend strijklicht, voor adembenemende landschappen. Bij uitstek geschikt voor natuurfotografie! Het droge seizoen is in juli en augustus met meer dieren rondom de waterpoelen... maar ook meer mensen om ze te observeren. Van juni tot november is alles groen! Parken • En welk park kun je het beste bezoeken om de « Big Five » (leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard), flamingo's, grote katachtigen, giraffen, nijlpaarden, zebra's en neushoorns … en de trek van gnoes te bewonderen? Er zijn evenveel antwoorden als er parken, reservaten en seizoenen in Kenia zijn!
• Tenzij je enorm veel tijd hebt en het niet erg vindt om tientallen uren over soms chaotische wegen te reizen, is het onmogelijk om alle nationale parken en reservaten te bezoeken..... Kies maximaal 3 of 4 parken die niet te ver uit elkaar liggen... Over het algemeen bieden touroperators safari’s in het Tsavo, Amboseli of Masai Mara park aan, of zelfs safari’s in één of twee natuurreservaten samen met dat van Nairobi, het Nakuru meer (roze flamingo's).
• Bijna alle parken en reservaten worden beheerd door de Kenya Wildlife Service (KWS) en zijn toegankelijk tegen contante betaling (KES of USD). Sommigen zijn toegankelijk met een « Safari Card ». In het algemeen regelen de touroperators deze formaliteiten.
• Wegen zijn niet altijd in goede staat (ook al wordt het wegdek verbeterd. Uren in de stof of modder rijden is geen uizondering... Binnenlandse vluchten zijn mogelijk met kleine toestellen… Comfortabel, snel maar ook… vrij duur!
• Safari's worden altijd georganiseerd in (min of meer grote) aangepaste voertuigen. Wilde dieren zien deze voertuigen als ‘neutrale’ dieren..... Mits u niet uitstapt!
Formaliteiten
Geldig paspoort (6 maanden) Het elektronische visum dat voor de reis moet worden verkregen...
http://evisa.go.ke/evisa.html

Geen enkel land blijft gespaard van de bevingen van de geopolitiek... Om de risico's te kennen:
https://diplomatie.belgium.be

 

© Eric Valenne