Terug

Eric's Tips

• Het ideale seizoen om Andalusië te bezoeken is de lente, rond Pasen, of de herfst, wanneer de ergste zomerhitte voorbij is.

• U kunt de regio het best bezoeken met de auto vanaf een van de vliegvelden (Sevilla of Malaga). Sevilla ligt 250 km van Granada en 140 km van Cordoba. Deze laatste stad ligt dan weer 175 km van Granada. Malaga ligt op 200 km van Sevilla.

• Als u genoegen neemt met een bezoek aan alleen de drie steden van de Andalusische driehoek, zijn er ook uitstekende trein- en busverbindingen die de steden verbinden: gemakkelijk en praktisch!

• Malaga is ook een zeer interessante stad met haar fort en haar wijken met een overvloed aan restaurants, bars en tavernes.

• Granada is de stad van de flamenco en hier is de dans dan ook bijzonder magisch. U kunt de dans ’s avonds zien in Sacromonte, de zigeunerwijk.

• Het jaar danst in Andalusië op het ritme van een buitengewoon feestelijke kalender: religieuze, folkloristische, muzikale en culturele tradities volgen elkaar in een adembenemend tempo op.

 

© Eric Valenne

 

1. Sierra Nevada
Niet ver van Granada ligt het nationaal park van de Sierra Nevada, een prachtig massief met bergtoppen die tot in de lente nog besneeuwd zijn. Het wemelt in het massief van de fantastische routes. In de winter is een belangrijk skistation in werking.

2. Ronda en de ‘pueblos blancos’
In het hart van de natuur en haar rustgevende korte routes liggen de ‘pueblos blancos’, oftewel witte dorpen. Ronda is de bakermat van het stierenvechten en de moderne corrida. Vanuit de stad biedt de kleine bergroute adembenemende uitzichten op de siërra’s van Grazalema, Ubrique en Margarita met een dertigtal witte dorpen.

© Eric Valenne

Lees de volledige reportage