Terug

Extreme sporten aan de voet van de toppen van Les Ecrins

We spreken hier niet over alpinisme dat voorbehouden aan de echte sportievelingen van het hooggebergte, maar over aangepaste en veilige formules in een omgeving die zich daar perfect voor leent. Het populairst zijn hier ijsklimmen en ruisseling.

Canyoning

Les Ecrins is een van de Europese toplocaties voor ijsklimmen in de winter en canyoning in de zomer. Hier vind je meer dan 300 watervallen. Elk jaar in de winter vindt in Freissinières ‘Ice Climbing’ plaats, een evenement waar de beste ijsklimmers ter wereld present zijn. Deze ingesloten vallei zit vanaf de eerste koudegolf onder het ijs. De mooie sectoren zijn zeer toegankelijk omdat ze worden aangelegd, en ze zijn een paradijs voor zowel doorwinterde ijsklimmers als enthousiaste liefhebbers, die voorzien van klimijzers en een pikhouweel al een heftige beklimming kunnen maken.

Tijdens de zomer is Vallon du Fournel, boven het dorp Argentière-la Bessée, dan weer de uitgelezen locatie voor canyoning: hier moet je amper 10 minuten stappen om het startpunt van een parcours van twee uur te bereiken! Je glijdt er door natuurlijk gevormde tobogans, springt in een waterpoel, loopt en zwemt in bergriviertjes: een ideale, actieve vorm van verkoeling op hete dagen.

Deze activiteiten gebeuren steeds onder begeleiding van een ervaren gids en zijn voor iedereen toegankelijk. Met het juiste materieel en de goede tips, kan iedereen proeven van het plezier van deze extreme sporten en zich als een echte evenwichtskunstenaar voortbewegen in de ongerepte natuur. Adrenaline kicks zijn verzekerd!

Tocht over bevroren rivieren

Het reliëf van Les Ecrin is eveneens een gedroomd terrein voor getrainde sporters. In Vallouise zijn de technische en ongerepte pistes van l’Onde bekend bij atleten en snowtrailers. Daarnaast wint een andere, iets “recreatievere” activiteit sterk aan populariteit: ruisseling. Dit is toegankelijker dan ijsklimmen aangezien men bevroren bergriviertjes opgaat met klimijzers onder de schoenen en onder begeleiding van een berggids. Deze vrij nieuwe, niet te heftige activiteit is ideaal voor wie rustig van de natuur wil genieten.

Ijsklimmen in Pelvoux

Lees de volledige reportage