Familieuitstap in het groen

Er komen weer heel wat weekendjes aan en ook de zon zal van de partij zijn! Ideeën voor een uitstapje of een verblijf met de familie zijn dan ook meer dan welkom.

Domein Fourneau Saint-Michel – Autisme Friendly © P. Willems Domein Fourneau Saint-Michel – Autisme Friendly

Vergemakkelijk de keuze van activiteiten die je in Belgisch Luxemburg in het hart van de Ardennen kan doen met deze inspiratiebron. Ludiek, speciaal of exclusief, in deze regio zijn er heel wat ontdekkingen te beleven, onder andere op het domein Fourneau Saint-Michel, dat Autisme Friendly gekroond werd. Geloof mij maar, je kinderen zullen hier compleet onverwachte ervaringen meemaken!

Meer info

Korting tot 50% voor de hele familie op onder andere de partnerverblijven die hiernaast in de topdeals opgesomd staan
Heb je beslist? Ga je Belgisch Luxemburg bezoeken? Als je minstens een nacht doorbrengt in een van de deelnemende verblijven, vraag dan gratis uw Familiepas aan waarmee je recht hebt op kortingen bij meer dan 50 attracties en musea in de provincie. Activeer je kaart op www.kdolux.be en toon ze aan de ingang van de deelnemende attracties om onmiddellijk te genieten van je korting.

 

Unieke ervaringen in het vizier

Zin in ongeziene ervaringen? Belgisch Luxemburg heeft een uitgebreid aanbod van activiteiten die je nergens anders terugvindt: Wandelen op de maan alsof je er écht bent, genieten van een streekgerecht op een koets getrokken door een trekpaard, een duik nemen in de wereld van onze Keltische voorouders of heel wat nieuwe sensaties ontdekken tijdens een blotevoetenwandeling.


Meer info

Wandel op blote voeten - Montleban © José Thiry

 

Spelenderwijs leren

De Ardennen zijn een onuitputtelijke bron van activiteiten om met de familie te beleven. Heel wat ontdekkingscentra nodigen je kinderen uit spelen en leren te combineren. Bezoek een chocolaterie, leer meer over de vijf zintuigen via ludieke modules of raak wolken aan en ontmoet het bosleven tijdens een wandeling door boomtoppen. Je familie zal van de ene verrassing in de andere duiken!

Meer info

Park Chlorophylle © FTLB AS

 

Van wild- en dierenparken tot pedagogische boerderijen

Ontmoet het hert, de koning van de Ardense bossen, en heel wat ander wild in hun natuurlijke habitat. In deze wild- of dierenparken komen kinderen in direct contact met de natuur.

Meer info

Wild- en dierenparken © P. Willems

 

Springen, glijden, duiken, slingeren

Groot en klein gaan op ontdekking in het indrukwekkende aantal speelpleinen en de 20 zwem- en badplaatsen in de provincie. Ik voeg hier graag nog het unieke en onmisbare doolhof van Durbuy/Barvaux-sur-Ourthe aan toe. Opgelet, het doolhof is enkel geopend in de zomer.

Meer info

Ludiek speelplein © P. Willems