Fietsen door de Bomen is nieuwe fietsattractie in Limburg

Limburg is een referentie op het gebied van fietstoerisme, met veel originele initiatieven om fans van tweewielers aan te trekken. Deze nieuwe, cirkelvormige fietsbaan is een uitstekend voorbeeld!

© Visit Limburg

Enkele maanden geleden noemde Time Magazine "Fietsen door het water" (ook wel #FDHW...) een van de 100 mooiste plekken op aarde. Dit unieke fietspad, dat een meer van begin tot eind doorkruist, wordt sindsdien meer bereden dan ook. En da's niet het enige bijzondere fietsweg in Limburg.

De bomen in!

Op 30 km ten noorden van Hasselt kan je op domein Pijnven in een cirkel fietsen om de bomen van naderbij te kunnen zien. Het gaat om een dubbele cirkel van 100 meter doorsnede, die geleidelijk oploopt tot een hoogte van ongeveer tien meter. Dankzij een helling van 3 tot 4% kan dit 700 meter lange circuit door zowat elke fietser worden gebruikt aangezien zeer weinig inspanning vereist is. Om de ecologische impact te minimaliseren en het pad tegelijkertijd zo goed mogelijk te integreren in het park, werd het ontworpen met cortenstalen pilaren die de stammen van de omliggende dennen nabootsen.

De bomen in kwestie werden trouwens begin vorige eeuw geplant voor de productie van mijnhout. Door de sluiting van de mijnen werd er nooit iets mee gedaan. Er zelf ook fietsen? Dat kan in Hechtel-Eksel, in het hart van Bosland, op knooppunt 272 van het lokale fietsroutenetwerk. Vergeet vooral niet om de hashtag #FDDB (voor "Fietsen door de bomen") te gebruiken als je gaat instagrammen...

OOK INTERESSANT VOOR JOU