Moezel

Fietsen door verrassend Luxemburg met familie of vrienden

© Luxemburg Tourism

Je vindt er 23 aangename fietsroutes over de oude treinsporen of in een rustige omgeving, alsook 37 duidelijk aangegeven mountainbikeroutes. Verschillende internationale routes doorkruisen Luxemburg, zoals de “Veloroute SarreLorLux” die 473 km lang is en een 110 km lange verbinding vormt tussen de steden Saarbrücken, Metz en Luxemburg. De fietsroute die aangelegd werd op de oude spoorlijn “Venn” start in Aken, doorkruist België en eindigt in het Groothertogdom. De “Eurovelos 5”, die Brindisi in Italië verbindt met Londen, doorkruist Luxemburg op een afstand van 107 km.

Meer info

 

Eigen fiets of huur ter plaatse

Lokaal werden thematische fietsroutes ingericht over de geschiedenis of de natuur van een streek. Luxemburg Stad is met zijn duidelijk afgebakende routes en doortochten in natuurparken de perfecte uitvalsbasis voor fietstoeristen. In de stad kunnen fietsen worden gehuurd via vél-oh. In de regio’s rond de Moezel, Müllerthal en Diekirch wordt fietsverhuur verzorgt door “Rent a bike”. De universitaire stad Esch-sur-Alzette biedt zijn eigen verhuurservice, Vel-ok, aan.

Kasteel van Bourscheid © Amis du château de Bourscheid / ONT

 

Esch-sur-Sûre © Jonathan Godin / ONT

 

Bereid je tocht voor

HierHier bereid je gemakkelijk je fietstocht voor. Je kan er gedetailleerde kaarten downloaden en printen. Via een mobiele app kan je de informatie op elk moment raadplegen. Het transport van fietsen per trein of per bus is gemakkelijk; tochten van station tot station worden daardoor een aangename ervaring.

Our vallee © www.alsalphotography.com/LFT

OOK INTERESSANT VOOR JOU