Fietstocht in Jalhay rond het meer van Gileppe

Banden opgepompt? Helm vastgeklikt? Drinkbus gevuld? Klaar om te vertrekken! Voor deze fietstocht trekken we naar de Oostkantons.

Een onderdompeling in het hart van de natuur van het Hertogenwald. Een parcours van 15 km met een gemiddelde moeilijkheidsgraad door immense landschappen!

Houd je stuur goed vast om niet in het meer te vallen! Tijdens deze tocht kronkel je inderdaad langs het meer van Gileppe. Dat meer is zo mooi dat het onmogelijk is om er niet van te genieten. Dit artificiële meer, dat ontstaan is door de bouw van de stuwdam in 1875, heeft een gevarieerd landschap gecreëerd, bestaande uit grote naaldbomen en hoogstammige loofbomen. Wie houdt van stilte en rust zal ook houden van dit parcours.

Naast het blauwe meer, word je ook vergezeld van het gekletter van heel wat beekjes die van het plateau Fagnard komen. Onderweg zal je regelmatig je fiets tegen een boom willen parkeren om van het uitzicht op de valleien te genieten. Als kers op de taart krijg je na de rit de kans om helemaal op te stijgen. Twee panoramische liften brengen je tot 77 meter boven het stuwdam van het meer! Magisch! De wereld ligt aan je voeten en er is ook de mogelijkheid om te eten in dit kader. Een duizelingwekkend zicht van 360° boven al dat moois!

 

De route

 

In de buurt

In de buurt zijn nog heel wat andere natuurlijke pareltjes te ontdekken:
Het natuurpark van de Hoge Venen – Eifel en zijn zeldzame biotoop
Het AccroPark van het meer van Gileppe waar je de natuur op een andere manier benadert
Het meer van Warfaaz en zijn vissers in Spa
Het meer van Eupen en de stuwdam van de Vesder dat je te voet of met de fiets kan ontdekken

Download de volledige brochure

PRAKTISCHE INFO
Parcours van 15 km – 1 uur 30 – Gemiddelde moeilijkheidsgraad – Start: Route de la Gileppe 55A, Jalhay – Aanduiding: RAVeL