Terug

Frankrijk: nog steeds “hoog risico” op brand en extreme temperaturen in het zuiden!

02/08/2022

Météo-France waarschuwt voor een risico op “erg hoog brandgevaar” in het zuiden door de wind en de hoge temperaturen die overal in Frankrijk stijgen.

In het weerbericht waarschuwt Météo-France voor een risio op “erg hoog brandgevaar in het zuiden (Occitanië, Provence en Corsica)” door de “vrij sterke” wind (mistral en tramontane) en de “erg warme en droge temperaturen op een vegetatie die steeds gevoeliger wordt”.

Met het kwik dat flirt met de 40 graden kan de warmtegolf zich “voor enkele dagen op het zuidoostelijke deel van het land nestelen”, voegt Météo-France daaraan toe.

Frankrijk heeft al een vroegtijdige warmtegolf gekend in juni en een tweede van 12 tot 25 juli met meerdere branden, onder andere in Gironde, waar zo’n 21.000 hectare bos vernield werd. Die laatste golf is “de 45ste warmtegolf die sinds 1947 opgetekend werd”, “de derde meest intense, met een nationale piek tot 28° op 18 juli” en “de vijfde langste” volgens de website van Météo-France. Die hoge temperaturen gaan gepaard met een historische droogte in de maand juli.