Frankrijk: tot 750 euro voor hondenpoep in het zuidwesten!

Julie Docsterd,
05-05-2022
Aan de vooravond van een toeristisch seizoen dat ongetwijfeld drukker zal zijn dan de twee voorgaande, maakt Frankrijk zich klaar om toeristen te verwelkomen. Dat betekent propere steden!
Catarina Carvalho

Bergerac, hoofdstad van een erg toeristische regio in het zuidwesten van Frankrijk wil “proper en gastvrij” zijn. De stad wil een boete tot 750 euro opleggen aan eigenaars die hondenpoep niet oprapen in publieke ruimten. De boete van 750 euro is waarschijnlijk de hoogste van Frankrijk…

Op het gemeentehuis van Bergerac wordt de maatregel verdedigd doordat het de “veiligheid en properheid van publieke ruimten garandeert”. De gemeente verplicht ook om “minstens twee poepzakjes op zak te hebben tijdens je dagelijkse wandeling”. Anders loop je het risico op een boete van 38 euro, terwijl de zakjes gratis uitgedeeld worden.

Foie gras, truffels, kastelen, wijngaarden zoals de Monbazillac…: op slechts een tweetal uurtjes van Boredeaux leeft Bergerac grotendeels van toerisme en is het gekend als de hoofdstad van de “paarse Périgord” door de kleur van de wijn en de wijngaarden in de herfst.