Terug

Fun tips en trends op Ibiza

Ibiza is een eiland met veel gezichten. Geliefd om zijn relaxte sfeer, onvergetelijke feestjes, witte stranden, mooie natuur, …

Sant Miquel - Ibiza © Pixabay Sant Miquel - Ibiza

Geliefd om zijn relaxte sfeer, onvergetelijke feestjes, witte stranden, mooie natuur, … Zin in een vakantie op het eiland waar het woord ‘tranquilo’ voor uitgevonden lijkt? Dit zijn alvast 5 must-do’s op het Spaanse Ibiza!

 

Feestje in Ibiza stijl

Amnesia, Pacha, Ushuaïa, Eden, Privilege (met grootste dansvloer ter wereld!), … de namen van de clubs op Ibiza klinken exotisch en dat is de sfeer ook. Hier draaien de beste DJ’s van de wereld en ben je verzekerd van een avond/nacht vol topentertainment. In Ibiza ben je nooit te oud om te feesten, geniet van de knallende feestbeats.

© wikimedia

 

Doorkruis het eiland met een scooter

De wind in de haren, de zon op je snoet, … Huur voor vierentwintig uur een scooter en doorkruis dit zalige eiland in alle vrijheid. Van Noord tot Zuid doe je ongeveer één uur. Stippel je route vooraf uit en maak onderweg strategische stops. Bezoek bijvoorbeeld de grotten van San Miquel en plan een picknick op een idyllisch plekje.


Meer info

 

Dineren in Ibiza-hoofdstad

Op Ibiza zijn er heel wat leuke plekjes om uit eten te gaan. De hoofdstad nodigt alvast uit tot heerlijk slenteren door kleine straatjes en ook de haven is romantisch mooi. Vlei je nadien neer op één van de vele terrassen en zet een zomerse cocktail aan je lippen. Tip: maak er een tapasavond van, krijg je zeker geen spijt van. Smakelijk!

Tapasbar - Ibiza ©  Eivissa Tourism

 

Maak de oversteek naar Formentera

Het eiland Formentera grenst aan Ibiza en is absoluut de moeite om te bezoeken. Vanuit Ibiza-stad is het een uur varen naar Formentera. Hier ben je ver weg van DJ beats en muziek. De sfeer is er zo mogelijk nóg relaxter dan op Ibiza zelf. Ontspan op één van de witte stranden en huur eens een fiets om een rit op het eiland te maken.

Stranden van Formentera © Pixabay

 

Ibiza te paard

Een unieke ervaring, paardrijden op Ibiza! Samen met een gids en een viervoeter verken je de meest fabelachtige hoeken van het eiland. Bovendien bestaat de mogelijk om een paardenrit te maken bij volle maan … doen!

© Pixabay

Geniet ervan

Sant Josep De Sa Talaia

MONTE DALT 12 PAX

vanaf €3640 / week

Sant Antoni De Portmany

ES REPOS

vanaf €1890 / week

San Rafael De Sa Creu/ Sant Rafael De Sa Creu

VILLA PHENIX

vanaf €5166 / week

Sant Antoni De Portmany

CAN MARCH

vanaf €1190 / week