Terug

Ga eens bier proeven in de Westhoek

Een bierliefhebber? Dan moet je de komende periode zeker eens een weekendje doorbrengen in de Westhoek.

© Toerisme Westhoek

Van augustus tot eind oktober vinden er immers onder de noemer Tournée Locale, verschillende bierbelevingen plaats. Maar ook buiten deze periode vallen er heel wat brouwerijen te ontdekken.

In de Westhoek tiert de hop welig. In deze streek vind je dan ook heel wat brouwerijen en de beste bieren ter wereld. In West-Vlaanderen wordt maar liefst 95% van alle hop in België geteeld.

Wat er te doen valt tijdens zo een weekendje Westhoek? Hieronder vind je alvast 3 must visits, waar je als rasechte bierliefhebber vast en zeker aan je trekken komt. Proost!


 

Hopmuseum Poperinge

Alles weten over hop en verwerking ervan? Dan bedient het hopmuseum je op je wenken. Maar ook de volledige Belgische biercollectie, meer dan 2.000 exemplaren sterk, kun je er ontdekken. Het perfecte startpunt om aan je bieravontuur in de Westhoek te beginnen. Bier proeven? Tussen 20u en 23u vinden er geregeld bierdegustaties plaats. Een aanrader!

Hopmuseum Poperinge © Wikipedia

 

Bierfietsroutes

Bier niet gezond? Als je het combineert met een fietstocht lijkt het ons goed mee te vallen. 4 bierfietsroutes zijn onderdeel van het fietsnetwerk. Je rijdt van knooppunt naar knooppunt en volgt de infoborden in de vorm van een bierfles. Leuke anekdotes, vertellingen en een heleboel nuttige info vind je op je pad. Uiteraard kan je geregeld stoppen bij een brouwerij of een typisch biercafé. Soms moet je even uitblazen!

Bierfietsroute © Toerisme Westhoek

 

De struise brouwers

In Vleteren vind je deze brouwerij. In 2008 werd deze brouwerij door Ratebeer.com tot de beste ter wereld verkozen. Een oud schoolgebouw werd omgetoverd tot een brouwerij met proeflokaal. Ondertussen brouwen ze meer dan 1.500 hectoliter kwaliteitsbier per jaar, zonder dat ze hun charme verloren hebben. Een bezoek aan de brouwerij is elke zaterdag mogelijk van 14u tot 18u. Noteer het alvast in je weekendagenda en laat je verleiden door de fijne biertjes.

De Struise Brouwers © Toerisme Westhoek

Geniet ervan

coxyde

begane grond 4 pers te huur

vanaf €300 / week