Terug

Gastronomie in de Drôme

Bezoekers aan de Drôme zijn telkens opnieuw onder de indruk van de onuitputbare schat aan gastronomische producten die deze streek te bieden heeft. Nougat van Montélimar, olijfolie uit Nyons, zwarte truffels uit Tricastin ... In dit departement is kiezen, keuren en degusteren een must!
Nougat de Montélimar bestaat uit suiker, amandelen, eiwit en honing. Het is een van de meest gewaardeerde lekkernijen waaraan zelfs een museum is gewijd. Nougat de Montélimar gaat terug tot de 17e eeuw. Zelfs vandaag nog vindt men talrijke ambachtelijke nougatbedrijfjes die meestal hun deuren wijd open zetten voor het publiek.

Meer inspiratie voor je verblijf

 

De zwarte truffel

De zwarte truffel wordt hoofdzakelijk geoogst in de Tricastin-streek en is een van de meest prestigieuze en gerespecteerde producten uit de regio. Door zijn zeldzaamheid kan het prijskaartje van de zwarte truffel, ook “zwarte diamant” genoemd, flink oplopen.

 

Nougat de Montélimar

Nougat de Montélimar bestaat uit suiker, amandelen, eiwit en honing. Het is een van de meest gewaardeerde lekkernijen waaraan zelfs een museum is gewijd. Nougat de Montélimar gaat terug tot de 17e eeuw. Zelfs vandaag nog vindt men talrijke ambachtelijke nougatbedrijfjes die meestal hun deuren wijd open zetten voor het publiek.

© Arnaud Soubeyran

 

Anne-Sophie Pic

Anne-Sophie Pic: Anne-Sophie Pic is de enige lady chef met drie sterren in de Franse Michelingids. Ze wordt geprezen omwille van haar bijzondere smaakcombinaties en geldt als absolute topper in de regio.

Meer info

© Maison PIC