Generatie W: 5 heerlijke restaurants in Wallonië

© Château du Mylord

Om je te laten watertanden, volgt hier onze top 5.

 

1. La Grappe d’Or in Torgny

In Torgny, in Gaumestreek, vind je het gastronomische restaurant La Grappe d'Or. De inventieve keuken van chef-kok Clément Petitjean zal je in vervoering brengen. Zijn geheim? Moderniseren en herinterpreteren door de producten van lokale producenten te verbeteren. Tip: maak achteraf een wandeling in het bloemrijke dorp, bekend als een van de mooiste dorpen van Wallonië, en neem de tijd om de pittoreske gevels te bewonderen.

Meer info

© La Grappe d'Or

 

2. La Table de Maxime in Our

Een andere tafel om te ontdekken is die van Maxime Collard, ook weer genesteld in één van de mooiste dorpen van Wallonië, namelijk Our, in het land van Bouillon. Je kan er genieten van het uitzicht terwijl je eet op het terras. En hoe! De uitzonderlijke omgeving is net zo uitzonderlijk als de keuken. La Table de Maxime is een oude boerderij, smaakvol en creatief gerenoveerd en steeds werkend met verse producten.

Meer info

© La Table de Maxime

 

3. La Menuiserie in Champagne

Ook de moeite is het Ardense dorpje Champagne, vlakbij Waimes, waar restaurant La Menuiserie lekkernijen produceert. Vandaag is het de kleindochter van de stichter van La Menuiserie en haar man, Chief Thomas Troupin, die je daar verwelkomen. Dit sympathieke duo zal je met plezier de oorsprong van hun lokale producten uitleggen. De ambachtslieden met wie ze samenwerken, maken deel uit van het team en dragen bij aan de gezelligheid. Fijnproeverijen en doordachte gerechten in een chique en verfijnde omgeving!

Meer info

© La Menuiserie

 

4. Le Château du Mylord in Ellezelles

Château du Mylord is in de eerste plaats een ongelooflijke residentie met het uiterlijk van een Normandisch kasteel, met zijn toren en prachtige tuin. Minstens even interessant is dat je er een verfijnde en extravagante keuken geserveerd krijgt. Het is een familiebedrijf van de gebroeders Thomaes, en twee van hen werken nog steeds met passie met de verse producten, namelijk Jean-Baptiste, de 'chef de cuisine', en Christophe, banketbakker.

Meer info

© Le Château de Mylord

 

5. Le Cor de Chasse in Wéris

Het zou jammer zijn om geen gastronomische tussenstop te maken in het restaurant Le Cor de Chasse, gelegen in Wéris, ook bekend als een van de mooiste dorpen van Wallonië, niet ver van Durbuy. De gerechten van Mario Elias zijn modern en gastronomisch, maar ook gemaakt met de beste producten. De keuken is zichtbaar vanuit het restaurant, zodat je het team in actie kan zien. Het restaurant is ook genesteld in een groene omgeving, in een uiterst charmant kader.

Meer info

© Le Cor de Chasse

 

Sterren of niet, deze restaurants krijgen allemaal verbluffende scores van Gault & Millau en culinaire onderscheidingen in de Michelin-gids. Noem ze gerust ambassadeurs van de Waalse gastronomie. Dat doen wij alvast...

OOK INTERESSANT VOOR JOU