Geopark Famenne-Ardenne, 1ste UNESCO Mondiaal Geopark in België!

Onze leidraad? De kalkgordel Calestienne, een uitzonderlijk natuurlijk, geologisch en historisch erfgoed. Zin om de geschiedenis van onze aarde te leren kennen? Welkom in het Famenne-Ardenne UNESCO Global Geopark.

© Geopark Famme-Ardenne

Het UNESCO Global Geopark Famenne-Ardenne verbindt de gemeentes Beauraing, Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort, Tellin en Wellin. Het rust op de valleien van drie rivieren (de Lesse, de Lomme en de Ourthe) die een uitzonderlijk geologisch potentieel bevatten dat op toeristisch en wetenschappelijk vlak erg gewaardeerd wordt.

 

Het is een hotspot in Wallonië, onder andere door de uitzonderlijke aanwezigheid van de Grotten van Han, Rochefort en Hotton, maar zeker ook door Durbuy (kleinste stad ter wereld), de authentieke dorpen en kastelen, …

© Geopark Famme-Ardenne

 

Sinds een eeuw is de Grot van Han het paradepaardje voor de toeristische ontwikkeling van de regio. Het is de enige natuurlijke attractie in België die drie sterren heeft gekregen in de Michelingids. De trappist van Rochefort, geproduceerd dankzij de bron de Tridaine, is ook een mondiale referentie van het Geopark. Toeristen die op zoek zijn naar frisse lucht vinden hier ongetwijfeld hun gading.

Het Geopark Famenne-Ardenne belooft de inwoners van de regio en alle nationale en internationale bezoekers om het park te bewaren, te laten voorbestaan en het te valoriseren!

Meer Info

© Geopark Famme-Ardenne