Bourgondië

Terug

Guédelon viert zijn eerste 20 bouwjaren

1997-2017

Kasteel van Guedelon, het werk van steenhouwer © Alain Doire Kasteel van Guedelon, het werk van steenhouwer

In de bossen van Guédelon, in het hart van een voormalige steengroeve, ziet u hoe ambachtslieden dagelijks aan een 13e-eeuws kasteel bouwen. Groevearbeiders, steenhouwers, metselaars, houthakkers, timmerlieden, smeden, tegelzetters, voerlieden, mandenmakers en touwslagers… zij bewerken en gebruiken steen, hout en de op de site aanwezige aarde om u de geheimen van bouwvakkers uit de Middeleeuwen te laten ontdekken.?In 2017 viert Guédelon zijn eerste 20 bouwjaren.

Al het werk dat is verzet, en al die emoties en gedeelde passie, en het is nog lang niet klaar! Gedurende dit nieuwe seizoen zullen de eerste kegelconstructies op de toren van de kapel worden geplaatst.
De metselaars zullen de duiventil op de westelijke toren voltooien en de bouw hervatten van de poort tussen twee torens, de hoofdingang van het kasteel. ??

Nieuw in 2017: er komt een nieuw atelier op de binnenplaats van het kasteel: het muntenatelier. U komt alles te weten over hoe legeringen en valuta in de middeleeuwen werden vervaardigd!

Meer info

 

© Denis Gliksman

Lees de volledige reportage

Geniet ervan

La Rochette

La Ferme de l'Oncle Pierre (LHT300)

vanaf €616 / week