Terug

Halong Bay, een van de nieuwste Unesco wereldwonderen

Halong Bay in het noorden van Vietnam ontdek je tijdens een boottocht.

Halong Bay  Halong Bay

Halong Bay, met zijn oppervlakte van 1500 km2 en 1969 eilanden, wordt erkend als Unesco werelderfgoed. De baai ligt dicht bij China in de Golf van Tonkin en wordt beschouwd als een van de mooiste wonderen van Azië en een van de mooiste baaien ter wereld. Halong betekent trouwens “plaats waar de draak naar beneden komt”. In lokale legendes wordt verteld over een moederdraak die haar kleintjes in de baai heeft gezet om er te spelen of over een draak die uit de bergen is gekomen en die door zijn zwembeweging de eilanden heeft gecreëerd… Met de boot Met de boot geniet je van de tropische en mistige, zonnige of regenachtige sfeer van de magische landschappen. Je doorkruist lagunes vol rotsachtige uitstulpingen en “suikerbroodheuvels”. De sfeer aan boord van de cruiseschepen is er een van luxe, rust en weelderigheid… Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan enkele indrukwekkende grotten, zoals de grot der wonderen of de grot der verrassingen. Ware ondergrondse kathedralen! Foto: Aan boord van je cruiseschip Met de kayak Een tocht met een kayak is wat sportiever, maar ook altijd een goed idee. Op die manier ontdek je plekken die wat exclusiever zijn, tussen grotten en nissen, geheime stranden en kliffen waarop het geluid van cicades en vogels weerklinken. Foto: Met de kayak in Halong Bay Te voet Wat maar weinig mensen weten, is dat er ook een “aards” gedeelte is in Halong Bay. Ga met de boot van dorp tot dorp. Maak kennis met de bewoners, handelaars, voorbijgangers, marktkramers, families, spelende kinderen, … Een mooie ontdekking. Foto: De grotten van Halong Bay

 

Cruises

Met de boot geniet je van de tropische en mistige, zonnige of regenachtige sfeer van de magische landschappen. Je doorkruist lagunes vol rotsachtige uitstulpingen en “suikerbroodheuvels”. De sfeer aan boord van de cruiseschepen is er een van luxe, rust en weelderigheid… Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan enkele indrukwekkende grotten, zoals de grot der wonderen of de grot der verrassingen. Ware ondergrondse kathedralen!

Aan boord van je cruiseschip © Eric Valenne

 

Met de kayak

Een tocht met een kayak is wat sportiever, maar ook altijd een goed idee. Op die manier ontdek je plekken die wat exclusiever zijn, tussen grotten en nissen, geheime stranden en kliffen waarop het geluid van cicades en vogels weerklinken.

Met de kayak in Halong Bay

 

Te voet

Wat maar weinig mensen weten, is dat er ook een “aards” gedeelte is in Halong Bay. Ga met de boot van dorp tot dorp. Maak kennis met de bewoners, handelaars, voorbijgangers, marktkramers, families, spelende kinderen, … Een mooie ontdekking.

De grotten van Halong Bay