Heeft u geen VisitWallonia Pass kunnen krijgen? Goed nieuws!

De regionale autoriteiten hadden een toeristische pas ter waarde van 80 euro beloofd. Aangeboden vanaf 5 oktober om 6 uur, waren de 20.000 passen al in minder dan 30 minuten uitgeput! Voor de toekomst wordt een versterkte website beloofd...

© D. Vasilov-Fosteau

De toegang tot de VisitWallonia website, waar het publiek naar moest surfen om de toeristische pas van 80 euro aan te vragen, zal versterkt worden tegen de volgende toekenningsmomenten, voorzien op 1 november en 1 december, telkens vanaf 9u. Rekening houdend met de teleurstelling van zij die hun pas niet konden reserveren, heeft VisitWallonia “beslist om het lanceringsuur van de volgende golven aan te passen en te uniformeren,” waardoor ze vanaf nu niet meer om 6u, maar om 9u zullen starten, geeft VisitWallonia aan. 

Het zal ook mogelijk zijn om telefonisch de aanvraag te doen, voor mensen die niet over internet beschikken, “maar in dat geval moet men rekening houden met mogelijke vertragingen gelinkt aan het via de post versturen.” En dat kan belangrijk zijn, want de pass moet gebruikt worden binnen de 30 dagen volgend op de uitgifte van de QR-code.

De toeristische dienst verzekert beschikbaar te blijven voor het publiek via de website Visitwallonia.be, die ook een FAQ (Frequently Asked Questions) bevat, of het e-mailadres passvisitwallonia@wbtourisme.be. Wat mensen betreft die zich niet online kunnen inschrijven: zij kunnen bellen op het nummer 081/844.100 van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u. 

"