Terug

Heel wat campings, dierenparken en vakantiecentra zijn terug open!

Ze wachtten ongeduldig op groen licht van het veiligheidscomité. Campings, vakantiecentra en dierenparken, gesloten sinds 3 november, kunnen eindelijk hun deuren heropenen!

Meer gedetailleerde informatie kwam van het kabinet van de eerste minister: “Conform het arrest (van de Raad van State op 2 februari met betrekking tot vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings), kunnen deze parken hun activiteiten hernemen vanaf 8 februari, met dezelfde beperkende omstandigheden als andere logementtypes. Dit betekent onder andere dat hun restaurants, bars en andere gemeenschappelijke installaties gesloten moeten blijven.

 

“Hoopvol!”

Recread, de federatie die de exploitanten van Vlaamse campings en vakantieparken vertegenwoordigt, reageerde positief: “De vakantieparken en campings hebben eindelijk een perspectief om uit de crisis te geraken,” hoewel er niet meteen een grote toeloop van klanten verwacht wordt. In het Noorden van ons land zegt Toerisme Vlaanderen dat het “hoopvol voor de toekomst” is.

In het Zuiden van het land zegt de directeur van de Waalse federatie van campings, Christian Alard,  gerustgesteld te zijn door de beslissing van het overlegcomité. “We gaan alles op alles kunnen zetten om ons zo goed mogelijk te structureren om het seizoen te starten in de maand april en daar gaat iedereen beter van worden […] We zijn blij dat de politiek begrijpt dat de infrastructuur aangepast is aan de normen.”

© Julien Libert

 

Center Parcs heropend

Center Parcs De Vossemeren, Les Ardennes en Park De Haan, maar ook Sunpark Oostduinkerke aan Zee, ontvangen hun eerste vakantiegasten op 12 februari. Center Parcs Erperheide en Sunparks Kempense Meren zullen later openen.

© Milan Vermeulen

 

Dierenparken

“Meer dan ooit zijn we klaar om in alle veiligheid een vrijwillig beperkt aantal bezoekers en verblijvers te ontvangen,” zegt Hubert Vanslembrouck, communicatiedirecteur voor het park Pari Daiza. “We zijn ervan overtuigd dat gecontroleerd toegang geven tot dierenparken de autoriteiten zal helpen om de families die nood hebben aan uitjes in de buitenlucht te verdelen over een groter aantal sites, en zo te helpen om in de strijd tegen de pandemie. We hebben in 2020 getoond dat we een beperkt publiek kunnen ontvangen met respect voor de gezondheidsregels,” vervolgde hij.

© David Samyn

Geniet ervan

Embrun

La Ferme des Ecrins

vanaf €926 / week

Saint-chaffrey

Appartement te huur Saint-chaffrey France

vanaf €952 / week

"